A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Jucimikulás 19: gasztro-ajándéklelőhelyek

2011.11.22. 23:39 | juc | Szólj hozzá!

Jöjjön egy kisebb lista azoknak, akik gasztronómiai tárgyú ajándékot szeretnének adni szeretteiknek!

1. Culinaris – alfa és omega, három helyen a városban. Fűszerek, sók, cukrok, lekvárok, mustárok, olajok, rizsek, csokoládék, alkoholos italok, és még sok ezer más élelmiszer.

2. Deli – icipici szeretetbolt, tele csupa finomsággal (szendvicsek, teák, kávék, tészták, panettone) a Hajós utcában, korábbi poszt itt.

3. Wamp Spájz – most hétvégén, teli hazai kistermelők, őstermelők, kézművesek és forgalmazók gasztro-műremekeivel. Sajtok, lekvárok, csokik, és még sok minden más, 10-18 óra között. Mi is ott leszünk a szakácskönyveinkkel, kedvezményekkel, dedikálásokkal!

4. Kookta – nagyon jó webshop modern, praktikus, dizájnos tárgyakkal, pl. ikonikus Kitchen Aid és Le Creuset dolgokkal.

5. Stahl direkt – a Stahl-birodalom egy szelete. Kiszúróformáktól a hústűig, uzsonnatáskától a pálmacukorig.

6. Baldaszti's – a Lánchíd utcai éttermecske alatt, a pincében bújik meg ez a kis üzlet, ahol többek között Lov teát, a híres szlovén Soline sót, és például a világ legdrágább csokiját is lehet venni.

7. Dolce Vita konyha – Vrábel Kriszta azonos nevű blogjához kapcsolódik, konyhai kiegészítők, sütő-főző-tálalókellékek, evőeszközök, tészta, olívabogyó és sok más.

8. Butlers webshop – házhozszállítással, számos, csak a webshopban érvényes akciós árral.

9. Ázsia bolt – fűszerek, szószok, lekvárok, öntetek, ecetek, olajok, szakácskönyvek, egzotikus ízesítők egy fura boltban a Nagycsarnoknál, korábbi poszt itt.

10. Sugar! – Willy Wonka álma, cukorkák, nyalókák, Jelly Bean fal, humoros tárgyak, dekorációs kellékek. Korábbi poszt itt (a termékválaszték most pénteken is hasonló volt, de azért vannak szép számmal újdonságok is!)

11. Rózsavölgyi Csokoládé – ahol a külcsín legalább olyan fontos, mint a belbecs. Korábbi poszt itt!

12. Mobili Mania – igényeseknek, designőrülteknek (=nekem). Olyan északi finomságok, mint az iittala Korento-sorozata, cukiságok, mint az Alessi darabjai, Envirosax szatyrok és sok minden más.

13. Innoshop - a Koziol, a Guzzini és mások helyes, humoros, szerethető tárgyai, teafőző-edénytől a tálalószettekig. Korábbi poszt itt.

14. Chococo – Budapest legújabb csokiboltjában még nem jártam, szerencsére, de többen állítják, hogy nagyon jó a választék.

15. Espresso Shop – Illy kávék, különleges csészék, teák, kávégépek és minden, ami ehhez passzol és kell.

16. Trend Design – bevásárlótáskák minden korosztálynak és minden élethelyzethez, a neves Reisenthel cégtől (korábbi poszt itt).

17. Fűszeráruház – többek között Jamie Oliver termékekkel.

18. Bookline – óriási szakácskönyv választék. A mi könyveink pl. itt (és a Wamp Spájzon) a legolcsóbbak!

19. Villa Bagatelle – az alsó szinten, a Brótpékségben chutney-k, lekvárok, bio müzlik, és Monschauer mustár is kapható, a felső szinten lévő lakberendezési üzletben pedig kistányérok, tálaló-segédeszközök, szalvéták és más dekorációs kellékek ezrei. Korábbi posztokért a Villa Bagatelle tag-et ajánlom, mert van egy pár.

20. CEWI – bor- és csokikurzusok azoknak, akiket ez tényleg érdekel. Hasonlóan jó ötlet egy főzőtanfolyam, pl. a Csillagánizs-ban és a Chefparade-ben.

 

UPDATE:

21. Kakaoshop – Szántó Tibor csokis csodái a webshopjában.

22. Kütyüshop – vicces jégkockatartók és társaik, sok gagyiság és hülyeség között.

23. Gasztrocuccok – malmok, darálók, só- és borsőrlők.

24. Forma - ki nem ismeri? Humor és design, egyedi darabok formájában.

25. Delizia Gourmet & More - egy új bolt (nyílt 2012. novemberében), tele pl. sókülönlegességekkel, izgi teákkal, panettonékkal, kekszekkel.

 

Címkék: étel karácsony ital gasztronómia hellókarácsony jucimikulás

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr513401657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása