Komiza Vis második legnagyobb városa, egy mini-Ibiza a sziget nyugati partján. Több szuper helye is van: az első a Jastozera, ami egy régi homártenyésztő épületből lett étterem (ez az a faépület a gerendákkal). Ülsz a deszkapallókon lévő asztalnál, balra a város, meg a tenger, jó zene van (Dávid szerint pont ugyanaz a CD, mint tavaly, itt ÁLL az idő), lenézel, alattad a víz, ráböksz az ott úszkáló homárok közül valamelyikre, azt ott rögtön kiemelik és meg is főzik neked (ennek az egzotikumnak persze megkérik az árát, potom 100 euró a főtt homár, ami kicsit sok ahhoz képest, hogy a szomszéd szigetről hozzák szegénykéket. Összehasonlításul: a budapesti TG étteremben most szombaton 39 euróért láttam ugyanezt az étlapon). Közben az étterem fílingje (leszámítva a ronda székeket) olyan, mint egy romkocsmáé. Elég jó.
A másik extra az a kis strand, ami tulajdonképpen egy tengerparti bár. Egész nap szól a nagyon nyugis zene, tiszta a tenger, nézed a naplementét, iszol.... na ide nagyon visszamennék, több napra is. Nincs jobb, mint már délben elzsibbadni.