A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Regensburg, Wurstkuchl

2010.05.16. 20:35 | juc | Szólj hozzá!

A Duna-parton álló kis Kolbászházat viccesen a világ első gyorséttermének is nevezik (hát igen, a németek meg a humor...), mert állítólag nagyon régóta jönnek ide a helyiek bekapni gyorsan valamit - egészen konkrétan kolbászt, mert más nincs:-D Nem is csoda, mert az a bizonyos kolbász tényleg extra finom, és van egy speciális mustáruk is, amit mézzel és tormával ízesítenek (mmmmm - amúgy egész németországi tartózkodásunk alatt itt ízlett legjobban az étel). A miniatűr Wurstkuchl (kéretik S-sel, nem SZ-szel kiejteni) családi tulajdonban van emberemlékezet óta, a jelenlegi Kolbászkirály dédnagynénje pl több, mint 60 évig állt a fatüzelésű tűzhely fölött és forgatta a kolbászkákat, a falon pedig családi fotók mellett a legnagyobb árvizek vízállását jelző emléktáblák lógnak. Maximum respect.

 

Címkék: utazás étel németország regensburg

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr392008197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása