A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Déryné

2010.05.09. 12:37 | juc | 2 komment

A Déryné a Krisztina körút legendás cukrászdája volt - egészen addig, míg a Fábry-show (és sok más) producere, Kovács Kristóf meg nem vásárolta és át nem alakította igazi bisztróvá. A Déryné óriási előnye (számomra: hátránya), hogy Budán van, ezért (és persze a Kristóf miatt is) gyakorlatilag a megnyitása napján a gazdagok és szépek kedvenc helyévé vált, ahol lehet üzleti találkozókat bonyolítani, ahol lehet látni és látszani, ahol laza csuklómozdulattal ki lehet dobni a porschekulcsot az asztalra, és ahol még jó csajok is vannak - pláne, mióta a szomszédban megnyílt a Mini nevű klub is (szintén Kristófé). Én össz-vissz talán ötször voltam eddig a Dérynében, ebből az első két alkalommal felháborítónak találtam az étel és a kiszolgálás színvonalát, de gondolom, más is így lehetett ezzel, mert most már kifogástalan mindkettő. A hely amúgy nekem tetszik, szép ez a nagykockás padló, az eklektika, az otthonosság, hogy van egy kis design (lámpa: Caboche, gyártó: Foscarini, tervező: Patricia Urquiola), és van antik, és van zongora, hogy sok a fény, és vannak újságok... ha nem Budán lenne, biztos gyakoribb vendég lennék:))) persze csak reggel, amikor nincs akkora puccparádé.

Ja és szemfülesek felfedezhetnek egy kedves ismerőst az egyik sarokban. Ha nem lennétek benne biztosak, ki az, csak annyit mondok: ezúttal is a trademark-jának számító rikító színekbe öltözött.

 

Címkék: budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr931985703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nouvelle 2010.05.09. 22:24:18

Pedig a Déryné belsőépítésze ugyanaz, mint a Divatcsarnokban lévő Alexandra könyvesbolté, ami ha jól emlékszem a bejegyzésre, nagyon nem tetszett : )

juc 2010.05.10. 10:37:20

@nouvelle: jól emlékszel:) tudom, hogy a Bara Ákos csinálta, de pl a Symbol is tetszik, és a többi munkájával sincs gond. talán nem inspirálta a Divatcsarnok, vagy nem jött ki a megrendelővel, vagy túl szűk volt a büdzsé, vagy ilyesmi.... te talán többet tudsz:)))
süti beállítások módosítása