A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Négyes metró

2014.07.14. 23:32 | juc | Szólj hozzá!

Tudom, hogy már mindenki látta, de én nem... szóval amikor jött a lehetőség, hogy a Hosszúlépés profi túravezetésében végigjárhatom, kaptam az alkalmon. Wow, tényleg lenyűgöző az egész, hogy mekkora terek vannak, meg minden... csodálatos, hogy a mozgólépcsőn történő utazás végre nem olyan érzés, mintha valami szűk bélrendszeren át csúsznánk le a föld gyomrába, hanem látványos, minden méternél újabb vizuális élményt nyújtó utazás. Odalent pedig hatalmas csarnokok, tágasság... kivéve a Gellért téren, az nekem egyáltalán nem jön be (nem, a mozaik pláne nem), a Móricz Zsigmond körtér színességét pedig egyelőre végképp nem tudom hová tenni. A Fővám tér abszolút kedvenc, és nagyon jó a Kálvin és Rákóczi tér is. A felszíni rendezéssel még barátkoznom kell, a részletek közül viszont nagyon bejönnek Hegedűs Andrea üvegtextil térelválasztói, és örülök, hogy végre az egyszeri pesti ember is lát majd designt - kár, hogy egy olyan kényelmetlen szék formájában csak, mint a Chair One (tervezte Konstantin Grcic). Szóval a benyomások vegyesek, és egy darabig nem fognak tisztulni sem, mert ahogy eddig sem esett útba sehogysem a négyes metró, úgy gyanítom, hogy ezután sem fog - maradok a fő mozgásirányomnak számító észak-déli tengelynél, ennek megfelelően pedig a kettes és négyeshatos villamosoknál, többnyire.

De azért ti csak nézzétek meg az új és díjnyertes metrónkat - a Hosszúlépés túráját pedig csak ajánlani tudom, mert érdekes, nem unalmas, és nagyon flott, kedves illetve felkészült a szervezés és a vezetés!

m12.jpgm20.jpgm17.jpgm19.jpgm2.jpgm1.jpgm4.jpgm5.jpgm11.jpgm21.jpgm16.jpgm3.jpgm14.jpgm15.jpgm7.jpgm10.jpgm6.jpgm9.jpgm13.jpgm18.jpg

Címkék: budapest építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr946485899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása