A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Barcelona, El Xampanyet

2014.05.16. 18:35 | juc | Szólj hozzá!

Hát itt elfogynak a szavak, mert a Xampanyet egész Barcelona esszenciája. Az 1929-ben nyílt icipici tapas bárt évtizedek óta ugyanaz a család viszi, mi több: a személyzet nagy része is ugyanaz, mint három évvel ezelőtt volt (a belsőépítészeten úgy negyven éve nem változtattak szerintem). A tömeg már-már elviselhetetlen (helyiek és turisták egyaránt imádják), de a felszolgáló egyszerűen nem felejt el semmit, nem úszik a konyha, nem esik le semmi, és mosolyognak, felismernek (vagy nem, de úgy tesznek), beszélgetnek, közben a helyiekkel karattyolnak... Asztalt foglalni nem lehet, de max félóra várakozás után mindenki sorra kerül, és addig is olyan az egész, mint egy hatalmas, jó hangulatú házibuli: mindenki jókedvű, ismerkedik, fotózkodik, és persze eszik, eszik és eszik.

Az étel kb. 15 féle tapas-ból áll: kis sajt, kis szendvics, sonka, olajbogyó. Mindig, minden nap ugyanaz, semmi fakszni, és minden pontosan ugyanolyan ízű, mint három éve, felejthetetlen a sajt és úgy általában minden. Ugyanaz a csodás házi habzóbor is, ami jobban esik, mint a víz. A Xampanyetbe a szieszta utáni nyitáskor már áll a sor (lásd a képen), de két fő jóllakása abszolút kifizethető, szóval MUST SEE.

Ja, weboldala, ilyesmije nincs, de azért a neten utána lehet olvasni.

bcn_x.jpgbcn_x_nyit.jpgbcn_x3.jpgbcn_x_v.jpgbcn43.jpgbcn_x4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr26127759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása