A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Boráros tér 3.

2013.08.28. 16:24 | juc | 1 komment

Évek óta szinte minden nap, de ezt szó szerint értsétek: a munkanapok 90%-ában elmegyek ez előtt a ház előtt. Mindig megnézem a kovácsoltvas kaput a madárkákkal, és főleg a nagycsőrűvel térdmagasságban. Mindig, mert olyan szép. És mindig reménykedem, hogy a kapu egyszer nyitva lesz.

Egy szép augusztusi napon nyitva volt, naná, hogy bementem.

A bejárat lepusztult jellegtelensége még nem ígért semmit, bár az már a fali madárkákból is látszik, hogy a szecesszió korszakában járunk. Aztán felmentem a lifthez, és megláttam a szűk lépcsőházban a padlót... és az ablakokat... amik még így, elhanyagolva is jó állapotban vannak, és gyönyörűek. A ház - egy lakótól tudom - több, mint száz éves, hány rendszer, hány albérlő, hány házmester, hány ember lépett rá már erre a "földszint" feliratra? A Boráros tér nagyon súlyosan sérült 56-ban (fotók pl. a Fortepanon), de a színes üvegablakoknak alig lett bajuk. A művészet mindent túlél, és csak úgy mellékesen, még gyönyörködtet is. Katarzis volt.

bor0.jpgbor4.jpgbor2.jpgbor3.jpgbor14.jpgbor5.jpgbor15.jpgbor6.jpgbor12.jpgbor13.jpgbor9.jpgbor7.jpgbor11.jpgbor8.jpg

Címkék: art szecesszió

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr885474900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Colandra 2013.08.29. 20:49:22

Hurrá, van újbol surranás! De jooooo!
süti beállítások módosítása