Őszintén nagyon örülök, hogy egyre több delikáteszüzlet nyílik Budapesten, mert ez azt (is) jelzi, hogy egyre nagyobb a tudatosságunk azon a téren, hogy mit eszünk és az milyen. Még jobban örülök, ha egy üzlet nemcsak mindenféle termékeket összeválogat, hanem komoly, átfogó koncepcióval is rendelkezik - és ilyen a Delizia Gourmet & More. A nemrégiben nyílt Hegyvidék Központ alsó szintjén található, nem is kicsi boltban ugyanis az volt a vezérelv, hogy olyan kézműves termékeket és bio élelmiszereket árusítsanak, amelyek máshol nem kaphatók, és amelyek kivétel nélkül csúcsminőséget képviselnek. A termékek jó része kis olasz családi manufaktúrákból érkezik, ahol évszázadok óta ugyanazzal a módszerrel füstölik a sonkát, érlelik a sajtot, készítik a lekvárt (csodálatos sztorikat hallottam a boltban ezekről!). Döbbenetes mennyiségű termék van, az olívaolajkülönlegességektől a balzsameceten át a szarvasgombáig, tésztákig, tejtermékekig, sonkáig, sajtokig, tekintélyes mennyiségű a gluténmentes áru (ezek között rizsek, tészták, joghurtok is vannak), és önálló posztot érdemelne az italrészleg, ahol elsősorban kis kézműves borászatok alkotásait kínálják, de vannak híres pezsgők, sokéves rumkülönlegességek, és más extra dolgok is. Csak hab a tortán, hogy minden nap friss szendvicskrémek is vannak, és óriási antipasti-választék, nem is beszélve a csokicsodákról, most érkezett egy csomó panettone, szóval innen tényleg nem lehet eljönni üres kézzel (tiszta szerencse, hogy hozzánk nincs túl közel).
Fotózni nem lehet, de nem is baj - mivel Dávid tervezte az arculatot, a fotózáshoz is volt némi közünk, ezért inkább az ő képeiken keresztül próbálom bemutatni azt a sokféleséget, amit az üzlet kínál. Ha arra jártok, mindenképp nézzetek be!
(A portál szemből sajnos fotózhatatlan, így nem látjátok egészben az üzletet, de a lényeg talán látszik...)