A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Garázsvásár

2012.06.04. 13:47 | juc | Szólj hozzá!

Az idő ezúttal sem volt kegyes hozzánk, de nem tántoríthatott el bennünket - és úgy tűnik, másokat sem, mert óriási sikerrel zajlott le a 2. Garázsvásár Szonikánál. Számunkra döbbenetes a médiaérdeklődés mértéke - adtunk interjút a Life-nak, az Origo-nak, az Éva magazinnak, írt rólunk Ökoanyu, és szeretett volna forgatni a TV2 is, de azt nem vállaltuk el, mivel, és ezt ezúton is üzenem az összes kedves médiamunkás ismerősömnek: nem a miénk az ötlet és a Garázsvásár mozgalom. Mi csak megszerveztünk egy helyes kis vásárocskát Szonja kertjében, aztán igyekeztünk minél több helyen promotálni (talán ebben vagyunk jobbak, mint mások, dehát 15 év médiatapasztalat azért 15 év, ugyebár).

Garázsvásárt ugyanis bárki szervezhet, ha van megfelelő területe (udvar, kert, bármilyen magán placc), és szervezőkészsége. Elég néhány barátnőt megkérdezni, mindenki örömmel jön majd árusítani, ideális esetben szombaton. A dolog évi 800.000 Ft jövedelemig teljesen legálisan adómentes, és mivel magánterületen szerveződik, bejelenteni sem kell sehol, engedélyt sem kell kérni, satöbbi. Ha a helyszín, az árusok és az időpont megvan, akkor a következőkre kell gondolni: legyen elég asztal az árusoknak, legyen elég termék, és legyen nálatok aprópénz, hogy tudjatok visszaadni. Tapasztalataink szerint nem árt, ha van enni- és innivaló, mosdó, és készüljetek fel az alkudozásra is. A legkelendőbb cuccok: gyerekjáték és -ruha, női ruha, ékszer, lakberendezési kiegészítők - bár ezúttal (egyebek között) gazdára talált egy parabolaantenna, egy komplett Rosenthal csészekészlet, egy porszívó és márkás napszemüveg is. A legfontosabb a reklám: készítsetek szórólapot, küldjetek körlevelet, csináljatok Facebook-eseményt és hívjátok meg rá az ismerősöket, satöbbi. A bevétel változó: pár ezer forinttól pár tízezer forintig lehet keresni egy ilyen eseményen, függően a termékek minőségétől és típusától.

Szóval mindenkinek hajrá, aki pedig vásárolni szeretne, menjen szombaton a 2 Kockacukorba vagy jövő szombaton ide, egyébiránt figyelje a Garázsvásárok oldalt - Szonja + én legközelebb szeptemberben szervezkedünk!

(alább az én képeim, itt pedig Szonja sokkal jobb fotóit nézhetitek meg!)

 

Címkék: barátok garázsvásár

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr194564703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása