A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Hétfő: művtöri - Diamond Skull

2012.04.30. 13:17 | juc | Szólj hozzá!

A bálványimádás, a pénz hatalma, a hamis értékek, stb. témája a Bibliának köszönhetően állandó téma a művészetben – hogy ne menjünk az időben nagyon vissza, tessék meghallgatni ezt és ezt, a szöveget is figyelve persze.

Damien Hirst, korunk legellentmondásosabb képzőművésze azonban képes volt csavarni még egyet a tematikán, hiszen az ő gyémántokkal kirakott, platinából készült koponyája, mely kb. ugyanerről szól, jelenleg az élő művész által készített legdrágább műalkotás (állítólag 50 millió angol fontot ér). Hirst munkáiból nemrég először nyílt nagy kiállítás szülőhazájában, Angliában – a Tate Modern előtt állítólag minden nap kígyózó sorok várják, hogy imádhassák bálványukat és műveit, köztük a Gyémántkoponyát, vagyis a For the love of God c. alkotást. A belépődíj 14 font, viszont itt jön a poén: a koponya ingyen látogatható (június 24-ig). Micsoda fricska:)

 

Címkék: art

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr864470572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása