A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Párizs: Hermés-üzlet (egy másik)

2012.03.19. 22:19 | juc | Szólj hozzá!

Ezt a fantasztikus enteriőrt azóta szerettem volna saját szememmel látni, amikor tavaly írtam róla a H.O.M.E. számára. A Hermés első üzlete a rive gauche-on (a Szajna bal partján, igen gazdag és elegáns részen) egy art deco uszoda terében lett kialakítva, mely eredetileg a szomszédos Lutetia szálloda tartozéka volt. Mivel az enteriőr műemlék, ezért azon nem változtathattak a tervezők, viszont azt nem tilthatták meg nekik, hogy valamit hozzáadjanak a térhez. Így jöttek létre ezek a hatalmas, fa "méhkasok", melyek némi intimitást csempésznek a gigantikus belmagasságú üzletbe, és egyszersmind a különböző tematikákat, kollekciókat is szeparálják. Külön kedvencem a mozaik, mely egyszerre utal a hely eredeti funkciójára, illetve színeivel és mintázatával idézi a hullámokat, a vizet is, valamint a bejáratnál a luxus virágstand és a kis művészeti könyves rész. A design Denis Montel műve, akinek alkotása élőben is ugyanilyen lenyűgöző, mint a képeken (igen, a képek a sajátjaim, a biztonsági őrök elől bújkálva készültek, amíg észre nem vettek:)).

h0.jpgh7.jpgh6.jpgh2.jpgh3.jpgh4.jpgh8.jpg

Címkék: design üzlet franciaország párizs divat art

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr44318378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása