A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Jucimikulás: étel-ital, 1.

2010.11.26. 14:47 | juc | 2 komment

Enni mindenki szeret, inni pláne, íme néhány jó hely, ahol kulináris élményt lehet vásárolni ajándék gyanánt (folyt köv):

1. Culinaris. Alfa és ómega, főleg a Perc utcai üzlet. Mártások, tészták, csokoládék, és tényleg minden, mi szem-szájnak ingere. Megkerülhetetlen.

2. Nobu. Állítólag már október végén nem lehetett erre az évre asztalt foglalni náluk, de nemrég megkezdték az ebédmenü szolgáltatást is, úgyhogy nagyobb az esély arra, hogy megkóstold a híres, mizoban érlelt fekete tőkehalat (nagyon finom)... Most ajándékkártyákat is árulnak, 20.000, 30.000 és 50.000 Ft-os változatokban.

3. Hajós Deli (VI. Hajós u. 12.). Családias, barátias, nem túl nagy a választék, de azért vannak érdekességek, pl. karácsonyra lesz panettone!

4. Rózsavölgyi csokibolt. No comment – korábbi poszt itt.

5. Sarki fűszeres. Az alant emlegetett Dunapark kávéház mellett, a Szent István parkban. Igazi delikáteszbolt, itt is van panettone, sőt: webshopban is rendelhetünk.

6. T. Nagy Tamás – sajtbolt és szalámibolt. Innen pl remek sajt- vagy felvágottválogatást lehet vinni annak, aki rajong ezekért. Minden friss, nem sok előre csomagolt termék van.

7. Wamp Gasztro. A sima Wamp-hoz csatlakozik, tehát tényleg számtalan ajándékötlet lesz (hazai tervezők ékszerei, táskái, ruhái, kiegészítői, egyéb tárgyai). A Gasztro részen bloggerek, egyéni forgalmazók, finomságok, kóstolók, sok minden. December 5, 12, 19, 10-20 óráig, Millenáris B csarnok. Részletes infók a Facebook-oldalon.

8. Villa Bagatelle. A pékség sok finomságát haza lehet vinni, lesznek ajándékcsomagok, és vannak más dolgok is. Pl. a pékségükben 17 féle ízben kapható remek, kézműves francia mustár.

9. Espressoshop. Különleges kávék, teák (és sok más) a webshopban.

10. Chocome. Itt te magad tervezheted meg az ajándékcsokit: választhatsz, hogy ét-, tej- vagy fehércsoki legyen az alap, és aztán tetszés szerint a feltéteket – mint egy pizzánál:) a végeredmény minden esetben nagyon gyönyörű, minőségi és kézműves. Persze vannak kész csokoládék is, és most árulnak karácsonyi különlegességeket is.

Címkék: étel karácsony ital ajándék csoki jucimikulás

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr562474832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otthon édes 2010.11.28. 12:41:56

Te Juci, szomoruan tapasztaltam sokadik próbálkozásra, hogy a Bagatelle péksége nem jó. Másnapra kifli és bagett egyaránt kiszárad. Maradok a Lipótinál.

juc 2010.11.29. 11:36:02

@otthonedes: hát, a bagettről még a szakirodalom is azt írja, hogy csak aznap jó... a kifliről nem tudok semmit... egyébként folyamatosan fejlesztenek és tökéletesítik a recepteket! de a lipótit is megértem:) én nem eszem kenyeret, csak ritkán, nálunk a Dávid a kenyérevő, de ő mindig KÖVETELI, hogy hozzak a pékségből valamit... :)
süti beállítások módosítása