A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Pécs, Bauhaus kiállítás

2010.08.16. 16:31 | juc | Szólj hozzá!

Akinek eddig mindig volt ürügye arra, hogy miért NE menjen Pécsre, annak most nincs tovább mentsége. Tegnap nyílt meg ugyanis az Európa Kulturális Fővárosa projekt egyik legfontosabb eseménye, a Művészettől az életig – magyarok a Bauhausban c. kiállítás. Van Vaszilij szék, Zöld szamár, Vörös Kockaház-makett, és még több mint ötszáz (!), eddig együtt soha nem szerepelt fotó, plakát, bútor, rajz, festmény, szobor, képeslap, újság és egyéb dokumentum. Aki kedveli a Bauhaust, mint a huszadik század egyik legnagyobb hatású művészeti irányzatát és eszmerendszerét, annak kötelező program, tele ínyencségekkel. Aki azt sem tudja, mi fán terem a Bauhaus, annak átfogó és részletes ismeretanyag (hasonló írásban itt és itt). Aki csak kimozdulni vágyik Pestről, annak kiváló alibi.

Janus Pannonius Múzeum, kőkert (vigyázat: a teljes tárlat két külön épületben van!), Káptalan u. 4., október 24-ig. Külön ajánlom a tényleg nagyon szép és részletes katalógust (Czakó Zsolt munkája, mint egyébként a Pécs 2010 arculat is).

 

 

Címkék: design pécs art kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr242225858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása