A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Barcelona, Vincon

2014.05.13. 18:12 | juc | Szólj hozzá!

A Vincon egy intézmény, olyasmi, mint Milánónak a Corso Como 10, vagy Párizsnak a Colette, újabban a Merci. De míg a Corso Como 10 elsősorban divatot és Made In Italy-t kínál (a selyemkendőtől a designvibrátorig) és a Colette-ben a divat a fő irány (abban is a világ előtt járnak), a Merci és a Vincon inkább csak a lakberendezésre fókuszál, méghozzá az Ikea fölötti, de a drága designbútorok alatti áron. A Vinconba muszáj elmenni, ha Barcelonában vagytok, és egy icike-picikét is érdeklődtök a design iránt - bár igaz, a tárgyak többsége átlagos, egyre erősebben turistás. A lehető legszebb részen: a Passeig de Gracia sétányon található, csodás, 19. századi épületnek két egész szintjét elfoglalja az áruház, ahol a kerti bútortól a kistányérig minden van - csekkoljátok a weboldalt, csak vigyázzatok, mert rengeteg az oxigén.

A helyszínen nyilván szintén nem muszáj vásárolni, de az épület miatt mindenképp érdemes bemenni, ha valaki az ilyesmire kattan, nézzétek pl. azt a kandallót... és van egy csodás hátsó kert is, de a parketták, mennyezetek, lépcsők mind eredetiek és csodaszépek.

 

vincon0.jpgbcn_vincon1.jpgbcn_vincon2.jpgvincon_tabla.jpgbcn_vincon3.jpgbcn_vincon4.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr326127693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása