A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Eindhoven, Drents Dorp Angels

2014.02.13. 16:05 | juc | Szólj hozzá!

Ez a hely nagyon tetszett, igazi SOCIAL DESIGN projekt (barátkozzatok a fogalommal). Egy olyan negyed szélén áll, ahol sok szegény ex-Philips munkás él, bevándorlók, satöbbi. A város szeretett volna egy közösségi helyet ezeknek az eindhovenieknek, így a közeli felüljáró alatt létrehozott egy mini művházat (ezen a képen jól látszik az épület). A házat Piet Hein Eek segített felépíteni, stílusához híven főleg hulladék nyílászárókból, így ha sötét van, akkor a hely szó szerint fénylő pont az éjszakában - nekem már ez nagyon tetszik. Odabent közösségteremtő programokat szerveznek: kerámiaszakkört indítanak, utcabált rendeznek, vagy csak egyszerűen beszélgetnek. A Drents Dorp Angels fenntartója a város, lelke pedig három kreatív: egy színházi ember, egy designer és író-illusztrátor. Szép projekt. (Az utolsó képen látható fa tábla eredetileg asztallap volt. Egy foglalkozás keretében azt kérték a jelenlévőktől, hogy rajzolják le saját tetoválásukat az asztallapra, és meséljék el a tetoválás történetét - ezzel is segítve a párbeszéd létrejöttét a környék lakói között.)

szoc6.jpgszoc3.jpgszoc1.jpgszoc5.jpgszoc4.jpgszoc2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr745803890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása