A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Mai Manó háza

2013.01.08. 10:33 | juc | Szólj hozzá!

Mai Manó puccos háza a Nagymező utcában, mely ma a Magyar Fotográfusok Házaként üzemel, az előző századvég összes sznobériáját felsorakoztatja. Neoreneszánsz homlokzatát Zsolnay pirogránit díszíti, valamint a festészetre és a fényképészetre utaló nőalak-szobrok, puttók, és még sok más csicsamicsa is. Ha belépünk az 1894-ben épült, 8 szintes házba, az eredeti terrazzo-burkolat Salve feliratán járunk, aztán gipszstukkók jönnek és Róth Miksa által festett ablakok, napfényműterem és még sok más harsány részlet, amely anno az úri közönség lenyűgözésére szolgált, és amely csodával határos módon máig épen maradt (a felújításról inkább nem írnék, számomra pl a parketta kontármunka, a világítás rettenetes, a mosdó elszomorító, stb.).

Hivalkodó (bizonyára akkor is az volt), de bámulatos épület tehát Mai Manó műteremháza, amelyben a most záró Vivien Maier kiállítást néztük meg. A kiállítás kicsi volt, de érdekes, a művésznő munkái pedig, bár gyakran túlzottan is tetten érhető benne Kertész, Brassai és Rodcsenko hatása is, nagyon jók. Ja és négyzetes formátumúak, azt már mondtam? :) 

maimano1.jpgmaimano2.jpgmaimano3.jpgmaimano4.jpgmaimano5.jpgmaimano9.jpgmaimano10.jpgmaimano11.jpgmaimano12.jpgmaimano7.jpgmaimano13.jpg

Címkék: art építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr705001703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása