A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Design Hét: Paola Navone

2010.10.09. 17:10 | juc | Szólj hozzá!

Egy igazi szupersztárt fogadtunk tegnap Budapesten a Design Hét keretében: Paola Navonét. A művésznő évek óta a top 5-ban van, ami a legfoglalkoztatottabb tervezőket illeti, és nem egy céget repített a szürke középmezőnyből a csúcsra - köztük a Baxtert is, akiknek hazai forgalmazója, a Roomba Home elhozta nekünk a tervezőnőt. Navone több szempontból is újítónak számít: egyrészt - Patricia Urquiolával együtt - a designt egy olyan nőies irányba terelte, ami a 2000-es években abszolút vezető trend lett. Másrészt nagyon érdeklik az anyagok, a kézműves megoldások, és ezeket tette főszereplővé a munkáiban. A Baxternél például a bőrt, mint anyagot hagyja a maga szépségében érvényesülni, megmunkálatlanul. Szereti az egyedi, kézi megmunkálásból eredő esetlegességet, befejezetlenséget, durvaságot, kerüli a felületes dekorációt, és olyan rusztikus anyagokat szeret használni, mint a fa és a kerámia – mindezzel pedig előfutára volt a 2008-as gazdasági válság utáni ún. neopuritanizmusnak.

Ettől persze a Baxter termékek nem olcsók, sőt, viszont olyan hihetetlenül kényelmesek, puhák és szerethetők, hogy nekem pl nagy kedvenceim - csakúgy, mint Navone másik nagy remekműve, a Gervasoni számára tervezett Gray sorozat

Na elég az okoskodásból - menjetek el a Roomba Home-ba (ahol szerintem egész zseniálisan alkottak saját kútfőből látványos, humoros és izgalmas díszletet a bútorok köré), és üljetek bele a kanapéiba! Mindjárt megértitek, miről beszélek. 

Ami pedig magát a művésznőt illeti: természetesen hiperaktív és túlmozgásos, ezért képtelenség lefotózni, legalábbis az én kis gépemmel, bocsánat.

 

 

Címkék: budapest design üzlet lámpa bútor designhét

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr632358402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása