A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

...addig is...

2010.08.19. 21:09 | juc | Szólj hozzá!

Szerintem azok a könyvek a legjobbak, amelyek egy egyén életén keresztül mutatják be egy nemzet történelmét, egy szubkultúrát vagy egyszerűen a világot. Lehet ez a bemutatás abszurd (mint pl. Kurt Vonnegut: Börtöntöltelék c. regényében), lehet nosztalgikus és dokumentarista (Upton Sinclair: Letűnt világ) vagy szenzációhajhász, vicces és frivol (Shirley Winters: Shelley, also known as Shirley), netán kissé nyálas hollywoodi sztori (mi más, mint a Forrest Gump) a lényeg, hogy szórakoztatva adja át az ismeretanyagot.

Azért írom most ezt, mert nagyon hosszú idő után feltett szándékom, hogy a nyaralás alatt most már végre tényleg újra el fogom olvasni a Garp szerint a világot (meg néhány Agatha Christie és Stephen King alapművet, agymosás jelleggel), ami egy igazi mestermű ebben a műfajban, és gondoltam, megosztom veletek a kedvenc könyveim egy részét. Az olvasás drog: minél több könyvön vagy túl, annál többet akarsz még birtokolni, kézbe venni, elolvasva tudni... de megírta ezt nálam szebben a már idézett szösszenetben Calvino.

A fentieken kívül még javaslom Julio Cortazár: Nagyítás c. kötetében szereplő írásokat, és persze Pirandellót, aki mindenek felett áll. Ha valamelyikük könyvébe belefuttok egy könyvesboltban, ne hagyjátok ott! Jó olvasgatást! 

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr182233879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása