A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Aita Stúdió

2010.03.15. 13:41 | juc | 1 komment

Bár bátran pályázhatna a Furcsa dolgok Budapesten rovatba is, ez itt maga a szürreális mennyország – vagy az oxigénlerakat, ha úgy jobban tetszik (oxigén: olyan bármi, amire semmi szükséged nincs, mégis meg KELL venned. Etimológiailag az Elvált nők klubja c. filmből ered, amelynek egy jelenetében a Maggie Smith által alakított karakter arról győzködi a Sarah Jessica Parker által alakított karaktert, hogy mi mindent muszáj megvásárolnia egy árverésen. "Egy Fabergé-tojás? Úgy kell, mint az oxigén!" A köznyelvbe átemelték: Szonika és Stefi, anno 2004).

Az Aita Stúdió (Lónyay u. 24.) elsősorban nagykereskedés, mozaiklapokat és ajándéktárgyakat árulnak. A betévedő egyéni vásárlók nem is tudják, hogy a néhány antiknak tűnő sótartóval, húsvéti dekorációval és kamu Flos-lámpával telezsúfolt iroda mögött és alatt egy több száz (ha nem több ezer) négyzetméteres raktár-labirintus rejlik, amely tömve van oxigénnel. Vagyis olyan dolgok tízezreivel, mint mécsestartók, tálak, kiöntők, toilé-mintás étkészletek, kristálycsillárok, tortatálak, páncélok, elektromosgitár alakú cd-tartók, szenteltvíztartók, kalitkák, teáskannák, faliórák, kamu Fabergé-tojások (ha már...), esernyőtartók, levélnehezékek, képregénnyel kasírozott asztalkák, zenélő körhinták, agancsból fabrikált lámpák, fiókgombok, és még annyi, de annyi minden, hogy elképesztő. Semmi sem eredeti, viszont minden van. És bár a cuccok többsége nekem túl giccses, azért akadnak kincsek.

A kulcsok őre Laci, az üzletvezető. Ha rám hivatkoztok nála, megnyitja a titkos ajtót a pince felé (back info: alkudni muszáj!). Nyitva: 9-18, szombat: 9-15.

 

Címkék: budapest üzlet lámpa bútor

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr561841182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szon 2010.03.15. 14:40:23

Jézusom Jucek ez tényleg maga akánaán :))) Ehhez képest amit mi 2004-ben Stefivel láttunk a bolhapiacon az SMAFU!!!
süti beállítások módosítása