A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Random dolgok a netről

2016.06.27. 12:32 | juc | Szólj hozzá!

1. Nagyon olvasmányos, bár kicsit hosszú leírás a harmincas évekbeli életről Magyarországon.

2. Ha esetleg valaki még nem látta volna, Christo és Jean-Claude végre úgy is becsomagolt valamit, hogy a csomagoláson járni lehet, és ráadásul mindezt a vízen! Sőt, mi több: a Como-i tavon! Bravo!

3. Ha esetleg valaki New Yorkban jár, nézze meg feltétlenül a Moholy-Nagy kiállítást a Guggenheimben (mekkora szó már ez! szeptember 7-ig tart), és hozzon nekem egy katalógust:) vagy legalább egy szatyrot. Vagy bármit.

4. Weboldal art - csak tessék lefelé görgetni, csodaszép a Bottega Veneta parfümös oldala (hanggal!)

5. Extrém divatos lett Amerikában a decluttering, magyarul a selejtezés, megszabadulás mindattól (főként a lakásban, de pl. érzelmileg is), ami káros, nem hasznos, már nem kell, már nem használjuk, stb. A mozgalom ezzel a könyvvel lett mainstream (elképesztő mennyiséget adtak el belőle, ami különösen vicces annak fényében, hogy az emberek majd egyszer elolvassák, és a többi, egyszer olvasott könyvük tetejére teszik), és egész érdekes vadhajtásai vannak. A The Minimalists pl. nagyon stílusos, rádióadásuk is van már, ez a könyv pedig tényleg érdekes felvetésből indul ki, még akár lehet is benne valami.

6. Engem nagyon érdekel a fotó, mostanában például az, hogy mit tartunk annak, mitől fotóművészet egy alkotás, és mitől csak egy jól sikerült insta-poszt. New Yorkban újranyílt a fotómúzeum, és nagyon okosan arra helyezi a hangsúlyt, hogy mennyire megváltozott a fotó szerepe a digitális technológiáknak és persze az internetnek köszönhetően: ez az International Center of Photography (legközelebb ezt is megnézem, már nagyon hosszú a leendő második new york-i úttal kapcsolatos bakancslista... :D). Itt egy cikk a témában, akit érdekel! 

7. Régi ötlet, sokszor felmerült, most úgy látszik, hogy megvalósul: ez az olasz párocska megalkotta a fenntartható temetést. A Capsula Mundi lényege, hogy egy lebomló anyagokból készülő, hatalmas tojásba kerül az emberi test vagy annak hamvai, melyet egy facsemetével együtt ültetnek el. A fát aztán gondozhatják az ittmaradottak, stb., és a sok gubóból előbb-utóbb erdő lesz. Szép szerintem, és tekintve, hogy ma már több a városokban a hamvasztás, mint a hagyományos temetés, még az is lehet, hogy életképes lesz - nyilván az áraitól függ. A cikk olaszul van, de a képekből lejön a lényeg.

8. Nem tudom, most mi lesz az angolokkal, de úgy tűnik, nem lesz érdemes onnan bármit is rendelni... például ezt a cuki corgi-s ceruzát sem, a Buckingham Palota hivatalos shopjából (igen, mert van olyan). (A corgi a kedvenc kutyafajtám.)

9. Szép fotók, a művész: Marc Alcock.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr968833052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása