A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Random dolgok a netről

2016.01.15. 12:02 | juc | Szólj hozzá!

1. Az amerikaiak változata a Bauhaus iskolára: Black Mountain College.

2. Nem kevesebb, mint 200.000 fényképet tett közkinccsé a New York Library. Lehet csemegézni, sőt, akár dolgozni is a képekkel, mert nagy felbontásban, bármiféle jogdíj fizetése nélkül letölthetők, és többségük bármire szabadon használható.

3. A Budapest 100 idén a 120 éves Nagykörútra összpontosít – nagyon aktuális téma, mert bár a körút a fennállása óta mindig is tele volt kávéházakkal, azért az mégiscsak szomorú, hogy jelenleg olcsó kocsmákból, gyorséttermekből és diszkontüzletekből összeálló katyvasz legyen a város legfontosabb közlekedési útvonala.

4. Ha nyerek a lottón, ezek közül fogok házat választani.

5. Az Ignant-ot biztos ajánlottam már, de itt mindig találok vizuális felfrissülést.

6. Érdekes történet egy fotósról, aki az ötvenes években Hollandiából Párizsba ment, és az elsők között dokumentálta az ott épp kibontakozó ifjúsági forradalmat. Múzsáját, egy Vali Myers nevű lányt két évig fotózgatta, mielőtt az elköltözött volna a városból – egy magyar roma fiúval Positano-ba. A vad ausztrál lány képzőművész lett, és elég excentrikus stílusban élt (valaki egy egész blogot szentelt neki), érdemes klikkelni a fotójára vagy tovább olvasni róla. A magyar roma fiú után Valinak egy olasz fiú lett a szerelme (egy ideig hármasban éltek a házban, sok-sok állatukkal), aki még most is a Positano közeli farmon él és gondozza az örökséget. Ő se semmi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr378251618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása