A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Milánó, The Garden of Wonders

2015.04.26. 12:27 | juc | Szólj hozzá!

Ha volt csúcspontja a milánói útnak, mindenképp ez volt az. A Brera művészeti akadémia mögött van ugyanis egy eldugott kis botanikus kert, ahol egy illatokról szóló, több egységből építkező kiállítást hozott létre egy Be Open nevű kreatív műhely. A kert már maga mágikus, ahogy a Brera épületét benövi a lila akác, és erre csak rátesz egy lapáttal a szakállas bácsi, aki, mint egy mesefigura, nézi a kertben járkáló tömeget... a kertben három egységre osztották a kiállítást. Az elsőben több kis házikót helyeztek el, amelyekbe csak egy-két lépésnyire lehetett bemenni, és onnan kellett benézni az enteriőrbe. Odabenn egy-egy híres régi parfüm köré alkottak látványvilágot híres designerek (pl. Piero Lissoni, Jaime Hayón, Tord Boontje vagy a Front), mégpedig úgy, hogy magát az illatot is érezni lehetett közben. Minden házikó egy önálló csoda volt, egy-egy kis utazás. A kert közepén lévő pavilonban egy parfümpalack-kiállítás volt, ez nem volt annyira érdekes, a harmadik viszont nagyon: itt történelmi illatcsoportokat mutattak be, amelyekből a mai parfümök is erednek. Nehéz egy ennyire fotózhatatlan és minden érzékre ható kiállításról írni, ezért inkább nézzétek meg a képeket, és olvassátok el ezt a cikket, itt egyrészt jobbak a képek, másrészt értelmesebben sikerült megfogalmazniuk a lényeget, mint itt nekem.

brera0.jpgbrera7.jpgbrera3.jpgbrera4.jpgbrera2.jpgbrera.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr697389074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása