A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Random dolgok a netről

2015.03.05. 12:38 | juc | Szólj hozzá!

1. Muriel Brandolini belsőépítész - lakberendező stílusa nagyon tetszik: eklektikus és otthonos. Most a L'Arcobaleno készített vele egy jó interjút (a website-ja kicsit oldschool sajnos).

2. Ez a sztori filmért kiált - bár attól tartok, kevesen vennének jegyet egy olyan alkotásra, amely egy betűtípus megszületéséről, elpusztításáról és újrafelfedezéséről szól. Pedig csodálatos történet!

3. Ez az érdekes weboldal arra keresi a választ, hogy vajon milyen színűek egyes szavak.

4. Egy építésziroda létrehozott még tavaly egy olyan pop-up éttermet, ahol kizárólag a világ minden tájáról származó dobozos tenger gyümölcseit szolgálták fel. Mennyire menő lehetett - nálunk tuti nem engednék megnyitni sem:)

5. Madonna a nyolcvanas évek elején egy Martin Burgoyne nevű sráccal bérelt közös lakást New Yorkban. Martin persze művész volt, és sok kollázst-rajzot készített a később híressé vált lakótársnőről, mielőtt 1986-ban meghalt volna AIDS-ben. A rajzokról sokáig nem is tudott senki, csak tavaly bukkantak fel, amikor a szülei úgy döntöttek, hogy aukcióra bocsájták őket. Én csak most találtam csak rá erre a sorozatra, igazi hamisítatlan EIGHTIES, a szó legjobb értelmében... nagyon tetszenek. Madonna ekkoriban egyébként Basquiat-tal járt (1988-ban meghalt túladagolásban), akinek viszont Keith Haring volt az egyik legjobb barátja (1990-ben meghalt AIDS-ben), aki a maga részéről Andy Warhol-lal érkezett Madonna és Sean Penn esküvőjére anno 1985. augusztus 16-án – elég menő idők lehettek azok akkoriban New York-ban. Ebből is filmet kellene csinálni:D

6. Egy újabb pazar blog "nincs új a nap alatt" témakörben - régi festmények és kortárs rapperek vizuális egyezésein keresztül.

7. A Design Terminál új projektje: végre, végre, az okosságnak szentel valaki egy egész fesztivált:))) a Brain Bar elég ambiciózus ügy, és már most igen impozáns az előadók névsora, jön pl. Richard Florida, akinek szinte az egész mostani kreatívipar-felfutást köszönhetjük (na jó, nyilván nem, de a könyve kétségtelenül a téma egyik alapműve). A Brain Bar júniusban lesz, diákoknak és tanároknak ingyenes belépéssel, figyeljétek a Facebook-oldalt!

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr847236893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása