A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Érdekességek a netről

2015.01.22. 15:36 | juc | Szólj hozzá!

1. Sokat gondolkozom a trendeken, hogyan születnek, hol jönnek létre, miért lesz valamiből divat és miért nem, egyáltalán, vannak-e trendek ma még, amikor egy-két nap alatt annyiszor jöhet szembe a neten egy téma, egy pulóver, egy művész, egy szín, hogy egy hét múlva már unalmasnak tűnik? Úgy látszik, hogy mások is gondolkoznak ezen, sőt, már előrébb is járnak - amint az a Business of Fashion nagyon jó riportjából kiderül.

2. Lehet, hogy ez csak nekem új, de most fedeztem fel, hogy létezik egy IMVDB is, ahol végre szinte minden videóklip rendezője (és persze egy csomó más adata is) szerepel.

3. Gasztronómiában Mexikó lesz az egyik erős, évekig tartó trend, már egy ideje sejtjük, de egyre biztosabbak vagyunk benne. És egyre jobban örülünk neki:D

4. Highlights of Hungary - nagy örömömre idén is felkértek, hogy zsűrizzek, megmondom őszintén, NAPOKAT agyaltam azon, hogy mi legyen az az öt projekt, team vagy alkotás, amit jelöljek, ami még nem volt, amit talán nem ismernek annyira, amit más nem fog jelölni... annyi jó projekt van!... Nézelődjetek, olvasgassatok, inspirálódjatok, szavazzatok!

5. Egy nagyon lelkes amatőr hozta létre a Rescued Film Project-et, amelynek keretében olyan régi filmtekercseket hív elő, amelyek még soha nem lettek feldolgozva. Katartikus lehet úgy ránézni egy fényképre, hogy tudod, te látod a világon először. Nem tudom, miért, de ez a gondolat engem is megbabonáz... A projekt legizgalmasabb része az a 31 tekercsből álló kollekció, amely egy ismeretlen második világháborús katona szerintem kifejezetten jó fotóit rejtette. Remélem, a közösségi média felkapja a sztorit és nemsokára kiderítik, ki volt az - aztán tessék, máris itt van nekünk egy újabb csodás Vivian Maier. 

6. Oki Sato-ról és a Nendóról lelkendeztem már itt, nem tudok új szuperlatívuszokat használni, csak annyit mondok: csoki is van a sztoriban.

7. Élénken emlékszem, mennyire sajnáltuk a Lego-t kb. tíz évvel ezelőtt, amikor úgy tűnt, hogy az internet és a videojátékok miatt hamarosan csődbe megy a vállalat. Aztán csoda történt: jött egy új vezető, aki az utolsó pillanatban megmentette a céget, és akinek köszönhetően ez a valóban remek cikk "a játékok Apple-je"-nek nevezheti a Lego-t. Olvassátok el, nagyon tanulságos, és vigyázat: nyomokban design thinking-et tartalmaz.

8. Gyűlölöm figyelni a letöltés progress-csíkját. Talán ha ilyen lenne, jobban bírnám.

9. Ez a fotósorozat nem friss, de nagyon gyakran eszembe jut. Akárhányszor ránézek valamelyik képre, jobb kedvem lesz, feltölt energiával. Bámulatos, hogy néhány pixel mire képes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr47061715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása