A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Gallwitz

2014.12.17. 19:03 | juc | Szólj hozzá!

Az a csodálatos ebben a városban, hogy még engem is mindig érnek meglepetések, pedig én aztán tényleg nagyon sokat járok benne gyalog, minden nyitva hagyott kapualjon bemegyek, és állandóan kitekert nyakkal bámulom a homlokzatokdíszeket. Ennek ellenére ez a Gallwitz nevű üzlet mindeddig teljesen ismeretlen volt előttem, pedig annak a kisiparos-üzlettípusnak a szép példája, amiből van még néhány utolsó mohikán a városban, pontosabban a Váci utca környékén (például a Kaczián nyakkendő, a Vass Cipő, vagy az Ékes Kesztyű) - AKIT MINDEZEK ÉRDEKELNEK, HOLNAP, AZAZ DEC. 18-ÁN CSÜTÖRTÖKÖN 19 ÓRAKOR A HIGGS MEZŐ GALÉRIÁBAN KERÜL SOR EGY "MI KÉSZÜL A VÁROSBAN?" C. DESIGN TERMINÁL PROJEKT BEMUTATÓ ESEMÉNYRE, AHOL PONTOSAN EZEKRŐL A KÉZMŰVES MŰHELYEKRŐL LESZ SZÓ!

De vissza Gallwitz-ékhoz, akik szó szerint több generáció óta szolgálják ki az egyre fogyó pesti úriembereket ébenfa-ezüst sétapálcákkal, egyedi pipákkal, elefántcsontból faragott mandzsettákkal, az úri hölgyeket pedig igazgyöngy-nyaklánc javítással. A kereskedők persze mindig panaszkodnak, de a világot elnézve az ilyen úri szabóságoknak valóban nincs okuk sok örömre, hacsak a hipszter-kultúra meg nem menti őket. Én drukkolok nekik, bár hozzá kell tennem, hogy valóban versenyképesek akkor lennének, ha a termék minősége mellé felzárkóznának a szolgáltatás, a kiszolgálás, a vevőcentrikus üzletvezetés színvonalát tekintve is, mert ebben többségük sajnos manapság nem túl erős.

Szemerey Samu építész, kurátor, akit az első képen láttok, nagyon sok adatot tud úgy általában mindenről, de ezekről az üzletekről különösen. Együtt vezettünk egy "designajándékok a belvárosban" tematikájú túrát a Design Terminál szervezésében, és az teljesen véletlen, hogy Samu úgy fest, mintha direkt ehhez az üzlethez öltözött volna, mert az ő stílusa tényleg ilyen! És az üzlet is tényleg ilyen, egy igazi kis darabka múlt ebben a túlpörgött jelenben - nézzetek be egyszer!

 pipabolt3.jpgpipabolt0.jpgpipabolt2.jpgpipabolt.jpgpipabolt4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr776991953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása