A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Random dolgok a netről

2014.12.09. 13:17 | juc | Szólj hozzá!

1. Miközben a net azon van extázisban, hogy tökéletes testű lányok ízléstelen tollas jelmezekben és fehérneműben sétálnak fel-alá (a Victoria's Secret bemutatóról beszélek, ami szerintem inkább húspiac, mint divatbemutató, de tudom, show kell és a termék igazából nem érdekel senkit ilyenkor, viszont később az eladásokon majd meglátszik, hogy hány millióan nézték online a világ legdrágább modelljeit, tudom, tudom), addig a valóságban borzasztóan siralmas az, amit divat címszó alatt művelünk, még a nyugati világ 99%-ában is, és persze nem említjük a nemhogy divatra, de élelmiszerre is költeni képtelen embermilliárdokat – na szóval mindezt csodásan leképezi ez a könyv. És tudom, hogy erről írtam már, de idetartozik, hogy vannak olyan könyvek is, amelyek azt bizonyítják be, hogy amit mi egyéni stílusnak gondolunk, az valójában egy szubkultúra öltözködési kódja, és hogy pont a sok egyénieskedés lesz egyenruhává egy idő után. Hogy a divat és az öltözködés önkifejezési mód, az persze nem kérdés, de az ingerküszöbünk már olyan magas, hogy Lady Gaga legújabb szettje láttán is csak sóhajtunk. Mindebből csak azt akartam kihozni, hogy milyen abszurd egy világban élünk, ahol az öltözködés már rég nem az eredeti funkciójáról: a védelemről szól, és hogy ennek milyen bizarr vadhajtásai vannak - köszönöm a figyelmet.

2. Figyeljétek az instyle.hu-t és/vagy a Facebook oldalt, mert van / lesz majd egy pár ajándékvásárlós tippes cikk!

3. A jótékonykodás mindenkinek a magánügye, és azt is gondolom, hogy jobb egész évben utalni kisebb összegeket valahová, ahol így legalább biztosan számíthatnak a segítségre, de ha esetleg valaki nagyon tanácstalan lenne, hogy kit-mit támogasson ilyentájt, a figyelmébe ajánlom az Őrzők Alapítványt, a Villa Bagatelle kezdeményezését, a Meseközpontot, és a Noé Állatotthont. 

4. Csodálatos fotók Hollywood aranykorából. Micsoda szép emberek!... akit egyébként érdekelnek a kulisszatitkok, annak szerintem kihagyhatatlan Shelley Winters önéletrajza - nagyon-nagyon szórakoztatóan megírt, érzemekkel teli, nagyon szerettem. 

5. Érdekes cikk Shia Le Beouf-ről, aki nem akar sztár lenni, csak színész. Amellett, hogy mindjárt elsírom magam a képmutatástól meghatottságtól, ha tényleg igaz, amit írnak, akkor azzal egy egész kicsit szimpatikusabb lett.

6. Ha valakinek van másfél órája, és egy igazán jó és nem klisékből álló dokumentumfilmet szeretne megnézni, annak itt a Bebukottak, aminek nemsokára mozikban a "hol vannak ők 30 évvel később" c. sokkolónak ígérkező (de lehet, hogy csak hatásvadász) folytatása, a Káin gyermekei.

7. A Pantone szerint ez az ún. Marsala lesz 2015 színe. Hát, nem tudom. Mondjuk az előző két év színeit sem igazán rémlik, hogy valóban viszontláttam volna bármilyen trend-közeli kontextusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr636954181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása