A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Bauhaus konferencia

2014.10.24. 14:40 | juc | Szólj hozzá!

Az általam egyik legjobban várt esemény a Design Héten vitathatatlanul a Bauhaus-konferencia volt, amit talán helyesebb lenne előadássorozatnak hívni, de ez semmit sem von le az értékéből, sőt. Somlai Tibor, Horányi Éva és főleg Ferkai András előadásait bármikor szívesen meghallgatom, most is nagyon érdekesek voltak. Ráadásul mindez az Atrium épületében kapott helyet, amely egyfajta Bauhaus - art deco - modern ikon, és amely végre értő és óvó kezekben van, ami csodás hír. A konferenciához épületbejárás is csatlakozott, melynek során szó szerint pincétől a padlásig bejártuk a házat: a közismert kávézón és mozitermen kívül a lakásokhoz vezető lépcsőházat, az alagsort, a tetőt, illetve abszolút fénypontként a legfelső szinten található, gyalázatos állapotban lévő, de eredeti arányait még őrző, csodálatos lakást is. (Akit érdekel az esemény, a Dívány remek cikkében olvashat bővebben róla, ott a fotók is jobbak, szemfülesek felfedezhetnek rajtuk engem is.) Remélem, az Atrium hagyományt indított útjára ezzel a konferenciával, és a jövőben nemcsak a kortárs színházi, hanem építészettörténeti élet központjaként is funkcionál majd!

(A teljesség kedvéért idetettem néhány korábbi fotómat is - az elsőn jól látszó, nagy, felső erkély tartozik ahhoz a filmdíszlet szerű lakáshoz, ami az utolsó képeken látható.)

atrium_1.jpgatrium6.jpg3.jpg7.jpg11.jpg4.jpg10.jpgatrium0.jpgatrium7.jpgatrium8.jpgatrium9.jpgatrium5.jpgatrium11.jpgatrium2.jpgatrium4.jpgatrium3.jpgatrium10.jpg

Címkék: designhét

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr36810895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása