A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Paloma

2014.06.16. 20:30 | juc | Szólj hozzá!

Talán emlékeztek rá, tavaly, a Design Héten szerveztünk egy programsorozatot 'Design a kirakatban' címmel. Az V. kerületi Önkormányzattal együtt volt a célunk, hogy a Belváros üres kirakatait kicsit megtöltsük élettel, ha máshogyan nem, erre a tíz napra legalább. A program a rossz idő ellenére nagyon sikeres volt (azt már elárulhatom, hogy idén is folytatni fogjuk), méghozzá nemcsak nekünk, hanem partnerünk: az Önkormányzat számára is. Az általunk berendezett üzlethelyiségek közül ugyanis többre akadt azóta bérlő - Kárpáti Zsuzsi szeme is ekkor akadt meg a Palomán.

A Paloma története a rendszerváltásig nyúlik vissza, amikor a plázák még nem nullázták le a belvárosi butikokat. A Paloma ekkor menő üzletház volt, aztán persze befuccsolt, mint szinte minden kis üzlet a Nagykörúton belül. Zsuzsi fantáziát látott a pusztuló kis helyiségekben, és az Önkormányzat hathatós segítségével életet lehelt a Palomába. A félemelet ennek köszönhetően ma egy kreatív közösségi tér, vagyis kedves kis üzletsor, benne kiállítóterekkel, designboltokkal, workshop-helyiségekkel - én drukkolok nekik, Ti is kukkantsatok be hozzájuk! Nyugodjatok meg: oxigén nélkül nem fogtok távozni... (én Rikov fülbevalót zsákmányoltam.)

A meseszerű sztoriról itt lehet még olvasgatni, before állapotot itt lehet nézegetni, a százhúsz éves házról itt lehet többet megtudni.

paloma1.jpgpaloma00.jpgpaloma6.jpgpaloma10.jpgpaloma4.jpgpaloma8.jpgpaloma11.jpgpaloma12.jpgpaloma0.jpgpaloma3.jpgpaloma5.jpgpaloma2.jpgpaloma7.jpgpaloma9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr576298404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása