A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Brangelina vs Kimye

2014.05.28. 10:36 | juc | Szólj hozzá!

Szerintem a celebeket azért kell szemmel tartani, mert ők a tökéletes lenyomatai annak, hogy mi történik a világban.

A 2000-es évek sztárpárja az Angelina Jolie - Brad Pitt duó volt. Szépek, magasak, fehér bőrűek, vékonyak, tehetségesek, híresek. Azt gyorsan hozzá kell tennünk, hogy Brad ebben a showban csak mellékszereplő, a nagy izgalom mindig Jolie körül volt, aki rosszlányból lett mintaanya, jótékonykodik, politikailag szuperkorrekt patchwork családot hozott össze, házasodni nem igazán akar (már), tetoválásai vannak, filmet rendez, felszólal mindenféle jogokért, komoly, és nagyon komolyan is veszi magát, főzni nem tud, a gyerekeit hetente más iskolába kell beiratni - ott, ahol épp felbukkan a jetsetter Brangelina klán -, egy férfias nő, aki egyébként szép is. Jolie számára a jövő a fontos, a saját maga által létrehozott családja, az apjával nem tartja a kapcsolatot, nem hátra néz, hanem előre, egyszer majd az USA elnöke lesz, meglátjátok.

Angelina Jolie-t az általam ismert összes nő irigyli (és egyben titokban gyűlöli is, kivéve Hajnikát), amiért ilyen tökéletes.

Szerintem Angelina unalmas, álszent és so last season.

Ellenben itt van nekünk Kim Kardashian. Aki nem ismerné, Kim egy socialite, egy valóságshow-szereplő, aki már eleve a családjának köszönhetően került reflektorfénybe. Kőgazdag mindennapjaikról szóló műsorukat évek óta milliók nézik, pedig egyikük sem csinál semmit (ha a nevükkel eladott ruhákat, parfümöket és más merchandising termékeket nem számítjuk).

Viszont Kim Kardashian egy nőcis nő. Néha fogy, néha hízik. Néha csinos, néha szuperbéna ruhákat választ. Örmény származású, tehát nem a germán-angolszász szépségideált testesíti meg: nagy a feneke, szőrtelenítenie kell, satöbbi. Nem érdekli sok minden, viszont érdekli a divat, a szépség, és (figyelem) a családja. A barátnői. A lánya. A Valóban Fontos Dolgok (a nők szerint, akik ugye a világot irányítják).

Kim Kardashian egy fekete bőrű zenészhez ment hozzá a hétvégén (aki barlangban él, annak elárulom, hogy Kanye West a szerencsés, és ugyanúgy mellékszereplőként jelenik meg a színen, mint Brad anno), rongyrázó esküvői ünnepségsorozatukat extázissal követte a pletykasajtó, nyilván rekordösszegért adták el a képeket a People-nak. Pénteken jelenik meg a lap, egészen biztosan rekord darabszámban fog fogyni is (ahogyan a Kimye címlappal ellátott Vogue lapszám is elment több százezer példányban, ami ugyan nem rekord, de azért az élmezőnyben van). Hogy miért? mert Kimmel a világ sokkal nagyobb része tud azonosulni, mint Jolie-val. Uncsi nadrágkosztümök? fekete, zárt estélyik, csak azért, hogy az embert komolyan vegyék? Annyira hülyének néz minket ez a Jolie, hogy tényleg csak a számára fontos premiereken mutatja meg a testét (és akkor is mém lesz belőle)? Felháborító.

A válság utáni érték-visszarendeződésben, vagyis a 2010-es években Kim az igazi nőt jeleníti meg, egy váratlan, de szerethető példaként. Egy olyan nőt, akivel - már csak a nem-angolszászsága miatt is - a világ sokkal nagyobb része tud azonosulni, mint Jolie-val: a BRIK országoké a jövő, és bizony ott nem szőke, magas szuperrobotnők élnek. Kim folyton a családjával lóg. Kim sokat barátnőzik (Jolie-nak tudunk egyáltalán barátnőiről?). Kim az élete minden fontos pillanatát megosztja a Twitteren (21 millió követő) vagy az Instagrammon (14 millió). (Tényleg, Jolie-nak van ilyesmije? még Obamánénak is van, pff). Kim tündérkirálylány esküvőt szervez (melyik lány nem vágyik erre?). Kim sokat shoppingol (megint csak: melyik lány nem vágyik erre?). Őszintén, kit érdekel a boszniai helyzet vagy Szudán? Kim csak olyan, mnt mi vagyunk: Girls Just Wanna Have Fun.

Az esküvői ünnepségsorozat egyébként a következő menetrenddel zajlott: a sztárpár egy hete érkezett meg Párizsba, itt volt a legény- illetve lánybúcsú - utóbbi az Eiffel Toronyban, Kim-en egy 20.000 dolláros Balmain ruhával. Másnap látogatás Valentino-nál és próbavacsora, 600 vendéggel, Versailles-ban. Pénteken a VIP vendégek privát repülővel ruccantak át Firenzébe, ahol szombaton a Forde di Belvedere-ben volt az esküvő. A sztárpár Givenchy-ben járult az oltár elé - mit oltár, pazar virágfal! Csokrot nem is vitt magával a menyasszony, az már túlzás lett volna tényleg. Nászút? állítólag épp Írországban vannak. És persze költhették volna mindezt a pénzt a boszniai árvízkárosultak megsegélyezésére, ők nem tették. És legalább vállalják, hogy ők ilyenek. Ez az őszinteség a zeitgeist, ez a hitelesség a 2010-es évek. Kimye is the new Brangelina.

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr886222761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása