A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Barcelona, Disseny Hub Barcelona

2014.05.12. 17:58 | juc | Szólj hozzá!

Egy rehabilitálás alatt álló terület közepén, több új hipermodern épület társaságában áll a Disseny Hub Barcelona, amely két designszervezetnek, egy múzeumnak, egy könyvtárnak és persze sok más, kapcsolódó, alkalmi eseménynek ad otthont. Az épület maga nekem nem tetszik, viszont a célnak nagyon is megfelel, és csodálatos lesz, ha a múzeum is megnyílik benne (előreláthatólag még idén). Tervezői (MBM) úgy alkották meg, hogy a föld feletti, függőleges konstrukcióhoz egy gigantikus, föld alatti és vízszintes egység is csatlakozik, itt vannak főleg a raktárak. A megoldásnak köszönhetően a vízszintes egység felett, a felszínen csodás parkot lehetett kialakítani, ami nemcsak a barcelonai közönségnek jó, hanem pl. segíti az épület hűtését és természetes benapozását is. A tó vízfelülete pl. visszatükrözi a napot, így világítja meg az alsó szint irodáit. Ötletes, nem?

(Az utolsó képen az egyik szomszédos épület, a piac látható, amelynek teteje alulról tükröződő bevonattal rendelkezik.)

(Sajnos a FISE kiállításáról nem tudtam jó képeket készíteni, mert mindig sokan voltak a tárgyak között, de ha arra jártok a napokban, akkor mindenképp kukkantsatok be - május 11-ig látható.)

bcn_d7.jpgbcn_d9.jpgbcn_d2.jpgbcn_d8.jpgbcn_d5.jpgbcn_d3.jpgbcn_d4.jpgbcn_d6.jpg

Címkék: építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr536127598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása