A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Eindhoven 1.

2014.02.04. 18:54 | juc | Szólj hozzá!

Eindhoven Hollandiában van, egy kb. 200.000 fő lakosú város, ahol minden második ember designer. Na jó, azért az nem, de mivel itt található a világ egyik legjobb designiskolája: az Eindhoven Design Academy, így igen magas a kreatívok aránya a lakosok között. A város korábban a Philips központja volt, az elmúlt évtizedekben azonban a gyártási folyamatok átalakultak / máshová kerültek, így rengeteg hatalmas épület üresedett meg a területen.

Innen egyszerű a képlet: sok-sok fiatal kreatív fiú és lány + sok-sok üres gyárépület... tegyük még hozzá, hogy a város igen nagy kedvezményekkel csábítja a fiatalokat az ottmaradásra, lakni szinte akár ingyen is lehet, dolgozni pedig mi kellhet jobb egy művészembernek, mint egy loft?

Hollandia kreatív ipara az ilyen szerencsés konstellációknak és a hangsúlyos állami szerepvállalásnak köszönhetően tehát iszonyatosan pörög, amit egy dolog persze tudni, de megint más ott lenni és látni. Egy csodálatos lehetőségnek köszönhetően 40 órát töltöttem Eindhovenben múlt héten, és ezalatt annyi műteremben, stúdióban és loftban jártam, mint talán az egész elmúlt öt évben összesen nem. Szóval sok-sok poszt lesz hamarosan! :) Eindhoven klasszikus belvárosából nem sokat láttam, de abban a városban, ahol minden bemutatkozás így kezdődik: "You know, this was a Philips building before..." nem is nagyon érdekelt.

ei38.jpgei11.jpgei9.jpgei20.jpgei21.jpgei5.jpgei0.jpgei32.jpgei3.jpgei34.jpgei7.jpgei36.jpgkaz1.jpgei19.jpgei22.jpgei8.jpgei2.jpgkaz2.jpgei37.jpgei35.jpgei33.jpgei6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr305796942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása