A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

A Budapest-makett

2013.10.22. 23:12 | juc | Szólj hozzá!

A Design Hét mellett természetesen más szépséges és érdekes dolgok is történtek a városban, így pl. lezajlott a III. Nemzetközi Makettfesztivál. Ennek keretében mutatták be a hálistennek hozzánk nagyon közel eső Bálnában azt a Budapest-makettet is, mely jóval a google maps és társai előtt, analóg módon kísérelt meg választ adni a várostervezés legégetőbb kérdéseire - ám sajnos azelőtt elavult, mielőtt elkészült volna. Ma már "csak" egy gigantikus, fából készült terepasztal, amely nemcsak méretei miatt lenyűgöző (a teljes kompozíció még itt, a Bálnában sem fért el), hanem részletgazdagsága és pontossága is tiszteletet ébreszt a hajdani asztalosmesterek iránt. Juciland környékén például (az utolsó előtti képen) jól látható, hogy a Duna-ház mögött még beépítetlen a pesti rakpart, a sarkon álló háznak pedig még a homlokzati díszeit is kifaragták!

A közel negyven éves makettről itt lehet többet olvasgatni, az utolsó képen pedig Szemerey Samut láthatjátok egy workshop (és a Budapest-modell) kellős közepén, aki a Makettfesztivál egyik fő szervezője volt, és aki ezzel párhuzamosan a Design Hét Metszéspontok c. kiállítását is összerakta kurátorként - ezúton is taps és respect! (A képet ő küldte, forrást nem tudok.)

makett5.jpgmakett3.jpgmakett2.jpgmakett.jpgmakett4.jpgsamu.jpg

Címkék: építészet designhét

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr895591198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása