A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Passing by

2012.09.12. 17:49 | juc | Szólj hozzá!

Néha egészen értelmes dolgok is mennek a tévében. Például Julien de Casabianca alkotása, a Passing by. Még dokumentumfilmnek is túlzás nevezni, mert a film másfél órája alig néhány másodperces jelenetekből áll össze, amelyeket Európa 42 városában vettek fel, és klasszikus zenével illusztrálva vágtak össze. A Passing by egy filmetűd, amely valójában a semmiről szól: egy lány bepakolja a táskáját, egy másik felmegy a lépcsőn, egy asszony takarítja az udvart, gyerekek játszanak a parkban. De a sok semmi között ott az egész élet, mert néhány jelenetben ott egy egész komédia vagy tragédia. A "kutyáknak tilos" jelzés mögött vígan átkocogó kutyus, a rámpáról fel-felugró gördeszkások helyzetkomikumát néhány igazán drámai pillanat ellenpontozza - csókolózó pár mögött kukázó hajléktalan, cigarettával élénken gesztikuláló kéz egy spalettás ablakban, siető tömegben álldogáló öregasszonylábak, tétován ténfergő fiatal férfiak egy elhagyott parkban, virágárus nénike mellett elrohanó fiatalok a pesti aluljáróban, körmét rágó fiatal nő egy megállóban... Ezekben a néhány másodpercekben ezeknek az embereknek az egész élete, sorsa benne van. Ha szeretitek a blogomat, akkor ezt a filmet imádni fogjátok - azért is, mert számos esetben nagyon hasonló a vizuális megközelítés, a struktúra (sok például a homlokzati kép, a padlón álló lábak, az átlós szerkesztés, az ég előtt mozgó faágak). Alább a trailer, a teljes filmet keressétek a Mezzo-n!


PASSING BY *english trailer by LaboratoiredelaCreation

Címkék: film art

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr74761740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása