A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Hétfő: művtöri

2012.02.27. 16:14 | juc | Szólj hozzá!

Találkozom néha olyan műalkotásokkal, amelyek egyáltalán nem tetszenek, amelyeket egyáltalán nem értek, vagy amelyeket egyáltalán nem sorolnék a "művészet" kategóriájába. Ilyenkor rendre felmerül bennem, hogy egyáltalán mi a művészet, mi tekinthető műalkotásnak, mi különbözteti meg a művészt az átlagembertől, mitől lesz valaki művész, és hogy vajon ha kockacukrokat rendezek szép négyzet formába, azt lefotózom és felteszem a blogomra, akkor az már vajon művészet...? Vagy: ki mondja meg, hogy az-e?

Ki mondja meg, mit látok: a táncost, vagy a táncot? – tette fel a kérdést egy régi falfirka a városi legenda szerint. Mindenki művész – jelentette ki Beuys 1972-ben. Minden művészet – bizonyította be Andy Warhol, pusztán azáltal, hogy levesesdobozokat festett. A pillanat, az ötlet, a mozgás a művészet – vélte Vito Acconci, és egy hónapon keresztül minden nap más vadidegent követett hazáig (Following Piece, 1969). A testem a vásznam – gondolta Chris Burden, és megkérte egy barátját, hogy lője át a vállát (Shoot, 1971).

Marina Abramovic tavalyi életműkiállításán két és fél hónapig, napi hét órában ült egy asztalnál (The Artist is Present, 2011). Bárki leülhetett vele szemben, és nézhette őt. Ő maga volt a műalkotás: a művész, aki kiállítja önmagát. A művész a művészet maga.

A világhírű performanszművésznő egy korábbi munkájából csütörtökön nyílt kiállítás a Mélycsarnokban. Én biztos megnézem.

Címkék: art

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr354193962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása