A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Jucimikulás 34: Kilim

2011.12.01. 17:38 | juc | Szólj hozzá!

Szeretem, ha egy tárgynak története van. Ha tudni, látni lehet róla, hogy már sokan használták, vigyáztak rá, éltek vele énelőttem, ha egy tárgynak van múltja és mesélnivalója. A lakásunk bútorainak és tárgyainak többsége, ami nem Ikea:) az mind a Vateráról való, kaptuk, ránk maradt, örököltem, vagy bolhapiacon találtunk rá. (Érdekes viszont, a használt ruhákat a használt bútorokkal, táskákkal és ékszerekkel szemben egyáltalán nem bírom.)

Szóval pont ezért imádom a Kilim üzletét is (Facebookon itt). Itt főleg olyan szőtteseket kínálnak, melyek 40-70 évesek, de jó pár ennél sokkal régebbi darabjuk is van. Elképesztő, hogy ezek a kézzel szőtt, egytől-egyig egyedi textildarabkák hogy kiállták az idő próbáját, és hogy többségük még ma is milyen színpompás és jó állapotú. Kedvencem az egykori nyeregtáskából készült, padlizsánlila futószőnyeg, amely szintén legalább két generáció óta ragyog ebben az árnyalatban.

A Kilimben több százféle párnahuzat kapható (ezek olyan szőnyegekből készülnek, melyek restaurálásra már nem alkalmasak), mérettől függően 4990 Ft/db áron, és csodaszép gyapjú illetve selyem sálak (7990 Ft-tól), a szerintem több ezer darab különböző méretű, színű és mintázatú szőnyeg mellett. Nagymamának, anyunak, nagynéninek, az antikért rajongó barátnőnek nincs jobb ajándék, már csak azért sem, mert garantáltan nem jön szembe az utcán. És azért is, mert tovább lehet adni, örökíteni majd őket, hogy a történetük még gazdagabb, még hosszabb, még szebb legyen. (A Kilim a héten egyébként az Antik Enteriőrön is kiállít, ott is érdemes őket megnézni őket!)

 

Címkék: budapest design üzlet art karácsony hellókarácsony jucimikulás

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr833426506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása