A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Toronto, Art Gallery of Ontario

2011.10.29. 17:05 | juc | Szólj hozzá!

Tavaly még én írtam erről az új építészeti különlegességről a H.O.M.E.-ba – úgyhogy íme az idevágó részlet: "Az első épület, melyet a híres építész, Frank Gehry szülővárosa számára tervezett, az Art Gallery of Ontario számára készült el. Mérföldkő Torontó építészetében, mely máris megnövelte a város idegenforgalmat – nem véletlenül: hullámzó, monumentális homlokzata és az udvar spirálisan kanyarodó lépcsősora jellegzetesen „gehrys”. Az épület tele van izgalmas részletekkel: hatalmas üvegfelületei révén belső terének jó része állandóan természetes megvilágítást kap, bútorait kizárólag dán és kanadai gyártóktól rendelték (ezek egy része meg is vásárolható a helyszínen), a felhasznált fa pedig Gehry kedves anyaga, a douglas-fenyő."

Nos hát élőben is tényleg nagyon szép, de a kiállítások nem hoztak lázba, még a Chagall vs. orosz avantgárdok sem, pedig azt meg is néztük. Az üzlet se volt túl izgi sajnos, de az építészet tagadhatatlanul elegáns. Ja, és mindez a kínai negyed szélén!

Címkék: design toronto építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr473336573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása