A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Új könyvek: In Vogue

2011.08.09. 12:49 | juc | Szólj hozzá!

Le a kalappal a szerkesztők előtt, akik ezt a könyvet összerakták. Nemcsak a döbbenetes mennyiségű elképesztő fotó miatt, hanem azért is, mert olyan részletesen dokumentálja a világ leghíresebb magazinjának fordulatos történetét, hogy az már-már unalmas, főleg a könyv elején. Ha azonban átugorjuk az előző századfordulós lappiac sajátosságait taglaló részeket, olyan nagyon-nagyon érdekes dolgokről olvashatunk a többkilós monstrumban, mint hogy mennyiben változtatott a szépségideálon a színes divatfotó, hogyan áll össze egy divatanyag, hogy mióta néznek az olvasóval szembe a címlaplányok (és miért), mi is okozta a szupermodellek óriási népszerűségét a kilencvenes években, miért ez a mindent elborító celeb-őrület az utóbbi 15 évben, és így tovább. Nemcsak divat- és szépségtörténeti áttekintés, hanem társadalomtudomány, művészettörténet és még nagyon sok minden más - többek között olyan szerzők tollából, mint Susan Sontag. Magazinrajongók le sem fogják tenni, míg végig nem olvasták (a képeken egy olasz változat van, de persze kapható angolul is).

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr463136732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása