A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Régi képek

2011.04.19. 10:52 | juc | Szólj hozzá!

A Ferkai András-féle alapműben rengeteg jó régi fotót találtam, olyanokat, amilyeneket hiába is keresnék a neten. Íme néhány a közelmúltban emlegetett épületekről.

Ezen a képen nagyon jól látszik, hogy az Astorián álló tömb valójában két épület, és hogy az MTA bérháza volt előbb, hiszen balra tőle még egy másik, egyemeletes ház látszik.

Ez itt a Kálvin téri áruház, amelynek részletes története szintén megtalálható a könyvben. A neonvilágítás a harmincas évek végén készült. Sajátos adalék, hogy a torz U alakú alaprajzzal rendelkező épület bal szárnya alig néhány méteres (amennyiben a bal szárny a templomra néz, a középső rész a körúti, a jobb oldali a Lónyay utcai). Anno ide is tettek egy bejáratot (első kép), ez egy különleges árkádos sétálórészre nyílt, mely átvezetett az épületen (második kép), ez volt a "Fenyves Ucca". Ma pont itt a Monyó nevű műintézmény van, amit persze imádunkszeretünk, más okokból, de azért kár, hogy eltűnt ez a lenyűgöző neonos nyitány. A Fenyvesből egyébként a harmincas évek végén lett Európa, és a háború után Szabadság áruház.

 

 

Címkék: budapest építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr272839125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása