Na, megvolt a Nobu, minden sznobságok legsznobabbika, mely véééégre megnyílt Budapesten is.
A Nobu egy étteremlánc, egy japán séf, Robert De Niro és még két befektető hozta létre. Rossznyelvek szerint nem más, mint egy luxus-gyorsétteremlánc, ahol biztos lehetsz benne, hogy mindig tökéletesen ugyanazt kapod a pénzedért, akár New Yorkban eszel, akár Londonban. A Nobu titka viszont szerintem az, hogy valahol a klub és az étterem között van félúton, hangos a zene, pörög az élet, szóval egy olyan hely, ahová a harmincas-negyvenes pénzes közeg szívesen elmegy látni és látszani. Ez a réteg Pesten is megvan, mint tudjuk, kérdés, hogy a Nobu árai mennyire lesznek megfizethetőek, mert az árakat nekünk nem voltak hajlandók elárulni... mi az ún. press&celeb megnyitón voltunk, ahol azért készült viszonylag kevés kép, mert igen gyér volt a megvilágítás, sok volt az ismerős, és még több volt az alkohol. Amúgy a kaja szuper: főleg halak, ázsiai ízekkel, de mindig van bennük egy kis meglepetés-íz. A kedvenc szuperpucc fogásom a sárgafarkú hal (vagy valami ilyesmi), szójaszósszal és csípős jalapeno paprikával, a másik igen jó dolog a "Nobu Signature Dish" fekete tőkehal mizóval. Csak a képen látható koktélt kerüljétek messzire, ha jót akartok.