A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Déli

2010.07.19. 12:36 | juc | 2 komment

Egy újabb pillanatkép a MÁV haldoklásából: július, péntek, déli egy óra, 36 fok. Tömegek próbálnak lejutni a Balatonra, a Velencei-tóra, a telekre, Tamásiba ugyebár. Környezet- és pénztárcakímélő módon, gyorsan, hatékonyan, elkerülve a dugókat.

A MÁV Déli pályaudvarán áramkimaradás miatt nem működik a vizuális utastájékoztató rendszer.

Értsd: senkinek fogalma sincs, mi honnan és hánykor indul. Vizet osztanak, tanácstalankodnak, néha bemondják a hangosbemondóba, hogy melyik vonat honnan megy. Nem is értem, hogyhogy pontosan volt képes indulni bármi is, de ez történt. A MÁV-ot a csoda tartja össze.

Címkék: máv építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr502160816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eltona 2010.07.28. 10:26:19

Ellentétben a leírtakkal, a MÁV-ot nem a csoda tartja össze. Összetartják azok a vasutasok, akik a leromlott infrastruktúrális körülmények közepette is lelkiismeretesen végzik a munkájukat. Nem árt tudni, hogy idestova 30 éve a vasúti közlekedésre a feladatgazda (jelen esetben az Állam) mindig csak annyit költött, hogy legalább ne álljon meg. De ezt részleteni, már nem egy ilyen hozzászólás terjedelme.

juc 2010.07.28. 10:42:53

@Eltona: sajnos a mûszaki állapoton nem sokat segít a vasutasok lelkesedése... erre értettem a csodát. a sínek, a talpfák, az állomásépületek és utcabútorok állagára már az "elöregedett" szó is eufemizmus. egyetértek, hogy a vasutasok és kalauzok erôn felül teljesítenek, de szerintem csak idô kérdése egy komolyabb mûszaki összeomlás, és ezt ôk sem tudják megakadályozni.
mindez ugyanúgy érvényes a hazai egészségügyre is, de ebbe tényleg ne menjünk bele...
süti beállítások módosítása