A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Hotel Palazzo Zichy

2010.06.24. 15:56 | juc | Szólj hozzá!

Ez a bűbájos kis butikhotel, a Hotel Palazzo Zichy tavaly nyílt meg a Lőrinc pap téren, és nagyon-nagyon jó példa arra, hogy mivé is lehetne Budapest, ha kihasználná az adottságait. Az építész, Szmetana Kristóf egy 1899-ben épített palotát (a téren szobor formájában megörökített gróf Zichy Nádor és felesége otthonát) alakított át igazi, minden mai igényt kielégítő szállodává. Az épület természetesen műemlék, így bontani nem lehetett, de hozzáadni igen - így lett például az udvarból üvegtetővel fedett lobby, az alagsorból wellness-szekció, a tető alá pedig befért még két szint. A belsőépítészetre sajnos nem lehetünk annyira büszkék: egy spanyol tervező munkája. És hát a környék sem a legjobb még mindig, bár a Mikszáth tértől idáig vezető Krúdy utca egyre hangulatosabb a maga kiülős helyeivel, és magán a Lőrinc Pap téren is majdnem annyi már a turista, mint a hajléktalan. Sajnos csak majdnem.... ettől függetlenül óriás taps. Én egy Swarovski termékbemutatón jártam ott (őszi-téli Under the Blue accessories-kollekció), és meg is találtam a legújabb must-have-et, a Mathilde Bag Charm formájában (az a nyuszi, amelyik a Happy Tree Friends figuráira emlékeztet). Love at first sight.... de sajnos aug 16-ig várnom kell, mert csak akkortól lesz kapható.

Címkék: budapest design divat szálloda építészet wishlist

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr882106811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása