A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Plakátok

2010.06.22. 14:50 | juc | Szólj hozzá!

Mivel a monszun továbbra is lehetetlenné teszi a fotózást, be kell érnetek vegyes anyagokkal:( Úgyhogy jöjjön most megint egy kis programajánló. Akiknek sok szabadideje van (és akit ezúton is irigyelek), az képezze tovább magát plakátügyileg! Méltatlanul mellőzött műfaj (és csodás alliteráció) ez, és oly kevés az alkalom arra, hogy elmélyedjünk benne. Több fontos esemény is van/lesz mostanában, amelynek köszönhetően be lehet tömni néhány kultúrtörténeti hézagot, és nem mellesleg, jól lehet szórakozni közben.

1. Depero, a futurista. Depero nem elsősorban plakátművész, hanem amolyan polihisztor volt, és az olasz futurizmus mozgalmának egyik fontos alakja. Minthogy ez volt az egyetlen igazán jelentős olasz művészeti irányzat a 20. században, mindenképp érdemes megnézni a munkáit, melyek között plakátok is vannak. Aug 22-ig a Magyar Nemzeti Galériában, további infó itt.

2. Az Apropodium Galériában (Ráday utca) a Vintageposters.hu kollekciójából látható válogatás, de ez csak június 30-ig. Még én is csak az ablakon bekukucskálva láttam, de úgy ígéretes. További infó itt.

3. Világutazó kiállítás, nemes egyszerűséggel Plakátok/Posters címmel, Pécsett. Jó ürügy egy kellemes kirándulásra Pécsre, ahol, ezúton is hangsúlyozom, tényleg sok minden érdekes történik (és persze azért is, mert a Dávid és az apukája plakátjait is bemutatják:))). A kiállítás július 9-én nyílik, és aug 22-ig lesz nyitva. További infó itt. Dávid plakátjaiból ízelítő itt. Baráth Ferenc-plakátok itt, például.

4. Balaton, nyár régi plakátokon. Tombol a retró, és tombolna a "menjünk-le-a-Balcsira-hétvégére" c. tömegsport is, ha nem lenne éppen ősz. Ennek örömére Flanek Péter kiválogatta tiszteletreméltó plakát-magángyűjteményéből a témába vágó alkotásokat, és közszemlére is tette őket, kiegészülve egy mexikói fotós és egy szoftverművész munkáival – hol máshol, mint Siófokon. Nyitva okt 31-ig, hétköznap 13-19, hétvégén 10-19 óra között (a helyszín koordinátái itt találhatók meg).

kihagytam valamit?.... jó mulatást!

Címkék: balaton pécs program art kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr472101072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása