A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Pécs

2010.06.13. 22:18 | juc | Szólj hozzá!

Menjetek Pécsre! Tényleg! Sok minden későn lett kész, sok minden nem lett kész, nagy a széthúzás, a bürokrácia, meg minden, de ami kész van, higgyétek el, megéri az autózást!

Én Pécsre jártam középiskolába, úgyhogy minden alkalmat megragadok a nosztalgiázásra. Most is, amikor a Pécs 2010 szervezői (egész pontosan a Sensation Pr és a Hungarofest) meghívtak egy kultúrpéntekre. Megnéztünk egy öko divatbemutatót - hát, az öko divatbemutatókon mindig mosolygok, a táncos divatbemutatókon szintén, és mivel itt e kettőt mixelték, elég sokat vigyorogtam, ráadásul sajnos elég sokáig is tartott. Utána a Kultúrkertben ittunk, ami egy fantasztikus, óriási belső kert, sörpadokkal. Az ilyen helyekről legszívesebben hetekig ki se mozdulnék (weboldala nincs, de a Szent István térről, a Barbakán felől és a Kórház térről is meg lehet közelíteni, mindenki tudja, hol van). Másnap megnéztünk egy kiállításmegnyitót a Parti Galéria szervezésében: a Széchenyi téren körbe nagy tablókon emlékeznek meg a város híres szülötteiről, röviden, tömören, lényegretörően. A szombat délelőtti megnyitót szaxofonnal kísérte Grencsó István, a csenddel és a merőlegesen eső fénnyel valami óriási flash volt, és egyszersmind egy De Chirico-festmény hangulata (ő a legjobb). Wow.

Aztán, a napszúrást kockáztatva, egy public art kiállítás néhány elemét néztük meg a belváros pár pontján (erről bővebben külön posztban lesz szó), majd ebéd és vissza, sajnos. Már most visszamennék, de csak július 9-én fogok, amikor is plakátkiállítás megnyitó lesz, ezt amúgy is ajánlanám.

De komolyan, menjetek Pécsre. Rengeteg jó program van, az egész város egyetlen nagy, kiülős terasz, beülős kert, árnyas liget, olyan, mint egy mediterrán nyaralóhely (legalábbis a belvárosban, ahol ugye nem járnak sem autók, sem buszok). Ősszel pl. Bauhaus-események is lesznek, és annyi minden, de tényleg, mindenki megtalálja a magáét. Hajrá Pécs!

Címkék: pécs

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr852079464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása