A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Az építészeti fotóról

2010.06.03. 18:40 | juc | 1 komment

Mivel ebben az enyhe novemberi időben mostanában nem hiszem, hogy új posztot tudok készíteni, meg kell hogy elégedjetek konzerv-anyagokkal. Na azért annyira nem lesz rossz.... Az építészeti fotó az egyik legizgalmasabb dolog a világon, szerintem – pláne, amióta a képekre rá lehet segíteni számítógéppel. Engem érdekel az a folyamat, ahogyan a legdokumentaristább művészeti ág, amelynek elvileg csak az a célja, hogy rögzítsen, egyszercsak önmaga is alkotni és létrehozni kezd.

Amir Zaki dél-kaliforniai strandok elhagyatott, kopott baywatch-kabinjait képezte le, aztán a képeket addig színezgette és kombinálta gomolygó viharfelhőkkel, míg ebből a prózai lepusztultságból egészen drámai sorozatot, a múlt mementóiból futurisztikus konstrukciókat nem kerített.

 

És igen, itt már a másik kedvenc témámnál tartunk, ez pedig az idő megjelenítése fényképeken. Utóbbi témához itt egy szuper képsorozat az Otthon, édes-ről, és ha valaki szeretne elmélyedni a témában, kukkantson rá az Amazon.com-os wishlistemre, ahol van még néhány témába vágó kötet (egyébként pont két hónap múlva lesz a szülinapom, csak úgy mondom).

A bevezetőben említett valóságteremtő fotók közül Filip Dujardin képeit javaslom tanulmányozásra, mert ő a műfaj egyik mestere.

A téma itt hevert.

 

Címkék: fotó art építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr932054205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Á la carte · http://www.alacarte-kulinaria.blogspot.com 2010.06.04. 11:17:22

Érdekes cikk volt, nagyon szép képekkel. köszönöm!
süti beállítások módosítása