A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Milánó, Rossana Orlandi

2015.04.27. 19:25 | juc | Szólj hozzá!

Rossana Orlandi egy idős hölgy, nem semmi, láthatjátok az első képen. Néhány éve megvásárolt egy elhagyatott régi varrodát, és design galériát hozott létre benne, mégpedig úgy, hogy a varrógépeket meg ilyesmit kidobálta, de a fal mentén sorakozó több száz rövidárus dobozt megtartotta. (Belenéztem: tényleg gombok, cipzárok, fodrok, bojtok vannak bennük, vagyis az, ami rájuk van írva – tehát vagy minden régről ott maradt, vagy a styling része, de én az előbbire tippelek.)

Rossana Orlandi leginkább arról ismert, hogy fantasztikus érzéke van az új tehetségek felfedezéséhez: nála debütált a Front, Piet Hien Eek, és még sokan mások. Mára persze Rossana Orlandi galériája is mainstream lett sajnos, és ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy zsúfolásig tele van az összes helyisége amerikai turistákkal (pince, földszint, emelet, kert, utcai helyiségek, legalább 15 terem, csak tömött sorokban haladhatsz, elmélyülésre, nyugodt szemlélődésre nincs idő, a kertben ücsörgést felejtsd el), hanem hogy némelyikben a tehetségkutatással, kortárs és formabontó designnal bizony kevéssé összefüggő projektek és cégek szerepelnek (így például a luxusórákat gyártó Panerai, amely egy második világháborús mini-tengeralattjárót mutatott be, ami az óráikat inspirálja, és persze órák is voltak és zord biztonsági emberek, vagy a hatvanas évek óta igazán újat mutatni képtelen, sztárdesignereket is unalmassá tenni képes Gufram). A hangsúly persze továbbra is az újdonságokon volt, mégis volt az egész helynek egyfajta vásári jellege – sajnos, sajnos minden jónak vége szakad egyszer.

Persze azért voltak csodálatos dolgok, sőt, inkább úgy mondom: az egy négyzetméterre eső csodálatos dolgok száma itt volt a legtöbb a városban. Alább néhány tényleg látványos, tényleg szép, tényleg újszerű projekt, alkotó, márka – és hogy dicsekedhessek is, képzeljétek, a Rossana Orlandi galéria is követ engem az Instagramon:)))

Nika Zupanc és Se London (Nika önállóan is bemutatott pár darabot, melyek már inkább műalkotások, mint designbútorok voltak, a Gold Collection-ből)

Menu és Kyuhyung Cho

Tjep és Wolf Gordon

Calico Wallpaper

Studio Germans Ermics

 ro12.jpgro10.jpgro11.jpgro13.jpgro14.jpgro2.jpgro3.jpgro4.jpgro5.jpgro6.jpgro7.jpgro8.jpgro9.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr337403820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása