A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Treasures of Our Collection 5: Gio Ponti - A World

2011.02.08. 18:12 | juc | 3 komment

Gio Ponti volt az egyik utolsó polihisztor. Az előző század elején született és 1979-ben halt meg. A kettő között megalapította a mai napig meghatározó Domus folyóiratot, megtervezte a 2. világháború utáni újjáépítés és az olasz design szimbólumává vált Superleggera széket, megalkotta a modern Milánó landmarkjává lett Pirelli-tornyot, emellett pedig számtalan bútor, használati tárgy, épület, több magazin és könyv tervét skiccelte fel. Döbbenetes munkabírással és szervezőkészséggel áldotta meg az ég: ő hozta létre a ma a világ legfontosabb designbútor-vásárának számító iSaloni elődjét, a Triennálé kiállítást, tervezett kosztümöt és díszletet a Scala-nak, áttört homlokzatú templommal ajándékozta meg a tarantóiakat (egyszerre ünnepelve a vasbetonban rejlő lehetőségeket és hozva közelebb az eget a földhöz), és létrehozta a világ legszebb szállodáját, személyes kedvencemet, a Parco dei Principit. Rajongott a gyémánt-formáért, ezt tartotta a legtökéletesebb konstrukciónak - használta kis léptékekben (pl. a csempéin) és nagyban (alaprajzokon, homlokzatokon). Tervezett textilt, tányért, kilincset, írt verseket, készített szobrokat... mindenben maradandót alkotott. Több könyv is megjelent a mesterről, de ez a puha borítójú a kedvencem, mert semmit nem akar hozzátenni ehhez a zseniális életműhöz.

Fogadjátok meg a Maestro tanácsát (ami egyben leghíresebb írásának címe is): Amate l'architettura - szeressétek az építészetet.

 

Címkék: könyv art építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr342647338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

backdrive 2011.02.09. 12:18:17

EZ a heverő miért változtatja folyton a színét? :)

juc 2011.02.09. 12:21:32

@backdrive: a napszak illetve a fénybeesés szöge szerint színváltós:) egy hibája van egyébként: nem ülésfűtéses. az lenne a világ legnagyobb csodája.

backdrive 2011.02.09. 22:01:58

@juc: Egy heverőt fűtsön a szenvedély :))))
süti beállítások módosítása