A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Pécs, 21 Párbeszéd

2010.06.13. 23:12 | juc | Szólj hozzá!

A furcsa név egy public art akciót takar Pécsett. A helyi egyetem szervezésében valósult meg, de az ország egész területéről érkeztek a művészek, hogy helyspecifikus alkotásokat hozzanak létre. Én nagyon bírom ezt a művészeti formát, és most is nagyon tetszett némelyik. Persze magyar történetről beszélünk, tehát hiába zseniális némelyik munka, két hét múlva le kell bontani. Úgyhogy tényleg irány Pécs, sürgősen.

Semmi extra (Szalay Péter, Veres Balázs): Hangszertok. A Szent István tér híres Kodály-szobrához adtak hozzá.

Laki Eszter Ágnes: Ide. Az egyetem területén lévő medence évtizedek óta használaton kívül van, mert állítólag elfolyik belőle a víz. A művész törekvése az, hogy az elhagyatott betondarabból újra közhasználatú városi tér váljon, ezért hív "IDE" bennünket.

Makra Zoltán: Tízparancsolat. Piktogramokban elbeszélve, totemoszlop formában (a mű eredetileg egy templom előtt valósult volna meg, de persze nem kapott engedélyt, itt pedig sajnos, kontextusát vesztve, kevésbé hatásos, de azért jó).

Binaura (Prokai Ádám, Nagy Ágoston): Éledő fa. Újrafelhasznált PET-palackokból készülő alkotás, amelyet speciális fényekkel fognak zöldre világítani, ha kész lesz (mi a megnyitó előtt jártunk ott).

Tökmag csoport (Kovács Budha Tamás, Tábori András): Pécs Szigetek. Graffitiszerű fali tabló, a művészek Pécs-értelmezésében. Érdekesség, hogy művük alatt egy régi, restaurálásra váró város-pannó van, állítólag. Illetve, hogy az obligát leszedés után szeretnék felajánlani a művet egy pécsi óvódának, ahol elfér. Ha tudtok ilyet, szóljatok.

Tesch Katalin: Forrás. A "vér-infúziók" a város alatti ókeresztény sírokra, tehát az élők és holtak közötti kapcsolatra utalnak. Zseniális.

 

 

Címkék: pécs art

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr52079592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása