A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Firenze 1.

2016.12.12. 11:21 | juc | Szólj hozzá!

Firenzébe csak átugrottunk Bolognából egyik nap. A Frecciarossa vonatokkal 35 perc az út, nagyon modern, nagyon gyors – egyetlen hátránya, hogy semmit sem látsz, mert a vonat gyakorlatilag végig alagútban megy. (Nem is olcsó, de nagyon szerettük volna kipróbálni, illetve egy ilyen egynapos kirándulásnál azért nem árt, ha gyorsan ott van az ember. Így reggel 8-kor keltünk, és fél tízkor már bámultuk a dómot.)

Firenze sokkal nagyobb, mint Bologna, és sokkal komplexebb építészetileg is. Sajnos nekem nagyon megnehezítette a műélvezetet a rengeteg turista, amire ugyan fel voltunk készülve lelkileg, de mégis elszomorított látni, hogy mindenki csak a saját jelenlétét van dokumentálni van ott, és nem örülni a szépnek. Firenze is kicsit olyan lett, mint egy díszlet, bár szerencsére kevésbé, mint Róma vagy Velence. Nagyon sok a fegyveres rendőr is, gondolom a terrorfenyegetettség miatt – ez sem volt megnyugtató.

A dóm mindenesetre lenyűgöző, ezek a színek, és hogy mindezt hány száz éve, hány ezren csinálták a kezükkel... csodaszép, tényleg. Szép az egész város, tele szép részletekkel, mondanom sem kell, de ha választani kell, Milánó, Nápoly vagy Bologna nekem jobban tetszik.

f1.jpg

f4.jpg

f5.jpg

f6.jpg

f8.jpg

f10.jpg

f11.jpg

f12.jpg

f15.jpg

f17.jpg

f18.jpg

f19.jpg

f2.jpg

f20.jpg

f25.jpg

f3.jpg

f7.jpg

f21.jpg

f22.jpg

Címkék: utazás olaszország firenze

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr7512024295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása