A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Színek és ízek

2010.11.11. 14:59 | juc | 1 komment

Hát itt van! Segal Viktor, aki TÉNYLEG a hazai csúcsgasztronómia egyik fontos személyisége, a mi kis kiadónknál jelentette meg első könyvét! A Színek és ízek szerintem egész egyszerűen a mai magyar szakácskönyvpiac egyik legszebbje (tudom, elfogult vagyok), nagyon büszke vagyok rá. Viktor kedvenc alapanyagaira, hozzávalóira épül, így 15 fejezetből áll, amelyek között egészen hétköznapiak (paradicsom, eper, sütőtök) ugyanúgy vannak, mint kicsit különlegesebbek (édeskömény, libamáj). A lényeg, és ezt higgyétek el, a receptek 90%-a nagyon egyszerű. Mivel a trükk a hozzávalók érdekes párosításában van, az elkészítés legtöbbször annyira könnyű, hogy sokszor nem is volt mit írni róla:) Ezért kezdőknek is nagyon ajánlom. A könyv egyébként igazi Gesamtkunstwerk, minden részlete önálló műalkotás. A címlap Dobos Tamásé, a riport- és portréfotók Végel Dani munkái, az ételfotókat az összeszokott Körmendi Imre - Kapolka Ágnes páros készítette, a fejezeteket elválasztó festményeket pedig - nem fogjátok kitalálni - Áron. Viktor nem kisebb szaktekintélyt kért fel a gondolatai szavakba öntésére, mint Mautner Zsófiát (az övé a legolvasottabb gasztroblog Magyarországon, és egy szuper szakácskönyv is), úgyhogy szövegileg is nagyon rendben vagyunk, a tányérok alatt Ivanka beton virít, és aki az egészet vizuálisan kitalálta, összerakta, levezényelte, végigvitte: Dávid:)))

Címkék: munka barátok könyv étel art segal baráth dávid baráth áron ivanka

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr682441717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bajszom 2010.11.19. 10:22:11

tényleg szép. nem keres véletlenül grafikust a kiadótok? öröm lenne efféle könyveket tervezni.
süti beállítások módosítása