A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Bologna 1.

2016.12.05. 11:03 | juc | Szólj hozzá!

Amikor Torontóban voltunk, egyszer egy taxis, aki rájött, hogy turisták vagyunk, elbüszkélkedett azzal, hogy bizony az ő városházájuk már több, mint száz éves. Mi a hátsó ülésen csak bután néztünk egymásra, és röhögcséltünk, hogy mi ebben a nagy szám, menjen csak végig a Nagykörúton, ott minden egyes épület öregebb ennél.

Hát így érezhetik magukat az olaszok, ha külföldre mennek.

Bolognában a második világháborús feliratok (rifugio = óvóhely, például) is disszonánsan hatnak. Túl modernek,  oda nem illők. Mert a centro storico-ban minden, de tényleg minden, több száz éves (kedvencem a márvány kapucsengő, majd látni fogjátok).

Bolognában jártam már korábban, és akkor is nagyon tetszett. A kedvenc olasz városom, mert nem túl nagy, elképesztőek a színek, és mivel minden utcája árkádos (kb. 50 km árkád van a városban), az emberek sokat vannak az utcán, hiszen az időjárás nem kergeti be őket a bevásárlóközpontokba. Bologna ráadásul egyetemi város, sok a fiatal, érdekesek a boltok, nincs minden túlárazva (mondjuk csak a történelmi belvárosban jártam, a külvárosokban nem). Kedvesek az emberek, minden sarkon templom, freskó, csodás padlómozaikok, az olasz konyha pedig itt a legjobb, mert itt ér össze Dél és Észak (ezt nem én mondom, hanem tény). Ja és értem, amit mondanak, ellentétben a déli városokkal:)

Bolognába vonattal mentünk, miután Formia-ban kikötöttünk a komppal (az első képen). 6 óra az út gyorsvonattal, ami persze késett, így több, mint 8 órát utaztunk, de nem baj, mert egyrészt hozzá vagyunk ehhez szokva, másrészt elég szép tájakon haladt keresztül, és az útitársaink is nagyon szórakoztatóak voltak.

Bologna a legjobb, ráadásul nagyon olcsón odavisz a fapados, menjetek ti is!

b0.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b1.jpg

b10.jpg

b9.jpg

b87.jpg

b8.jpg

b77.jpg

b7.jpg

b6.jpg

b4.jpg

b13.jpg

b12.jpg

b15.jpg

b16.jpg

b14.jpg

Mentés

Mentés

Mentés

Címkék: utazás olaszország bologna

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr4012024201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása